Quan es fa la transició es comença canviant aliments com vegetals, fruites, cereals, llegums… i molta gent acaba deixant la carn per al final. Potser és perquè econòmicament, d’entrada, sembla molt més car. Però us heu parat mai a pensar què implica aquest canvi a llarg termini? I quin impacte té en vosaltres i en el vostre entorn? Menjar pollastre d’origen ecològic implica una millora important per a la vostra salut. I a més és un gest de consum conscient, responsable i compromès amb el benestar dels animals i amb el medi ambient.

El pollastre és una de les carns més saludables que podeu incloure a la vostra alimentació. És una proteïna d’alt valor biològic, molt digestiva i amb poca quantitat de greix. Per això, hem volgut compartir amb vosaltres les 5 raons per les quals el pollastre ecològic hauria d’estar a la vostra dieta i substituir el pollastre de cria intensiva.

 1. Carn de qualitat: la vostra salut com a prioritat

Els pollastres ecològics s’alimenten a força de cereals i vegetals ecològics de cultiu sostenible (lliures d’herbicides, transgènics i pesticides), i també d’insectes i de l’herba que creix de manera natural per on campen en llibertat. L’alimentació dels animals influeix enormement en la riquesa de nutrients de la seva carn, ja que els àcids grassos que té són de màxima qualitat.

A més, el fet que els animals corrin en llibertat, gaudint del camp i la llum del sol, aporta unes característiques a la carn que la fan excepcional.

En Joan Olivé, granger dels pollastres ecològics Cococ, explica que “són pollastres que es mouen, que rebusquen, que estan desperts, que corren; és així com es converteixen en animals forts i sans, amb una carn molt més saborosa.

 1. Compromís amb el benestar animal

Les vostres accions parlen del món que escolliu. Amb el consum de pollastre ecològic doneu suport a un model de producció local en què el benestar dels animals és al centre.

Els pollastres ecològics són criats en un entorn natural, en espais amplis i lluminosos, segueixen el seu cicle de son orgànic i campen en llibertat durant el dia.

De bon matí obrim les portes dels coberts i tenen llibertat per decidir on volen passar les hores; campant, descansant a l’ombra, buscant insectes… Al vespre, quan marxa el sol, tornen al cobert on descansaran tranquils tota la nit”, explica el granger. D’aquesta manera, són lliures per desenvolupar els comportaments naturals de la seva espècie.

La seva qualitat de vida fa que desenvolupin un sistema immunitari fort i sa. I en cas que es posin malalts, s’utilitzen tractaments o remeis naturals (homeopàtics o fitoterapèutics). Si persisteix, es pot administrar un medicament al·lopàtic, sempre sota la responsabilitat d’un veterinari i en casos molt concrets.

El cicle productiu habitual dels pollastres eco és de com a mínim 81 dies. En Joan Olivé explica que “els pollastres ecològics Cococ tenen un cicle vital més llarg, d’entre 90 i 120 dies de cria.” A diferència dels pollastres industrials, que sol ser la meitat de temps de creixement.

 1. Proximitat: fomentareu l’economia local

Les produccions de ramaderia ecològica de proximitat permeten generar llocs de treball de qualitat a l’àmbit rural, i així es dona suport a granges locals i, en conseqüència, es dinamitza l’economia de la zona. La majoria d’explotacions ecològiques són petites i familiars. Darrere hi ha grangers, com en Joan, que dediquen la seva vida a tenir cura dels animals, amb respecte i responsabilitat. “Comprant un producte ecològic de proximitat saps on destines els teus diners. Ajudes la gent del territori i les famílies dels grangers poden seguir vivint al camp, estimant-lo i tenint-ne cura”, afirma en Joan.

 1. Consciència: reduireu l’impacte mediambiental

La cria de pollastre ecològic és més sostenible, protegeix la biodiversitat i desenvolupa pràctiques productives respectuoses amb el medi ambient, ja que es fonamenta en una agricultura regenerativa; no s’utilitzen fertilitzants ni plaguicides químics, alhora que no s’erosiona la terra. A més, l’alimentació dels animals prové de cultius ecològics propers.

Una empresa que compleix tots aquests requisits és Cococ ecològics.

Els seus pollastres provenen de dues granges catalanes familiars, on viuen en un entorn privilegiat, envoltats de natura i criats amb respecte, de la manera més sostenible possible. A més, els pot trobar en comerços de proximitat, a parades de mercats i botigues en línia com Cal Fruitós, L’Ortiga o De l’Hort a Casa.

Passeu-vos a l’ecològic i sumeu-vos al triple compromís: amb la vostra salut, la dels animals i la del planeta.

Us compartim una de les seves receptes. Visiteu el seu blog per veure’n més!

Ramen amb pollastre ecològic Cococ

Ingredients per a 4 persones:

 • 2 pits de pollastre ecològic Cococ
 • 2 ous ecològics Cococ
 • 40 ml d’oli d’oliva verge extra
 • 1 ceba
 • 1 trosset d’api
 • 1 culleradeta de gingebre mòlt
 • 1 l de brou de pollastre
 • 50 ml de salsa de soja
 • 250 g de fideus de blat o d’arròs
 • julivert fresc
 • Sèsam, pebre negre i sal marina

Elaboració:

 1. Col·loqueu els pits de pollastre ecològic Cococ en una font per al forn i unta’ls amb oli d’oliva verge extra. Coeu-los al forn, a 190 graus, uns 30 minuts. Quan estiguin a punt, talleu-los a tires gruixudes i reserveu-los.
 2. Talleu la ceba en juliana i l’api en daus petits. Cuineu la ceba en una paella amb unes gotetes d’oli fins que estigui transparent. Afegiu l’api, la culleradeta de gingebre, un pessic de sal, un altre de pebre i la salsa de soja. Reduïu.
 3. Aboqueu el brou i, un cop bulli, incorporeu-hi els fideus. Coeu-los els minuts que indiqui el paquet, solen ser uns 4. Mentrestant, bulliu els ous en aigua amb sal, durant 8 minuts, i talleu-los per la meitat.
 4. Per emplatar, col·loqueu els fideus, afegiu unes cullerades del brou procurant que quedi ben cobert, col·loqueu les porcions de pollastre (mig pit per ració) i la meitat d’un ou. Decoreu amb sèsam i julivert acabat de tallar ben petit. Bon profit!