Durant l’estiu, la pell passa molt de temps en contacte amb el sol. Ens bronzegem i ens trobem més enèrgics. No obstant això, un excés d’exposició solar pot fer malbé el col·lagen de la pell, cosa que la resseca, l’arruga i, fins i tot, la pot tacar. Per això, és molt important fer una exposició solar raonable i tenir hàbits que cuidin la pell per dins i per fora.

 olis cosmètica natural

Protegir i reparar la pell per dins i per fora

Una alimentació hidratant i rica en antioxidants és un gran aliat per prevenir danys a la pell i evitar que envelleixi. Per exemple, els tomàquets i fruits vermells són rics en licopè, un antioxidant molt potent amb una gran capacitat per protegir la pell. També ajuda molt prendre greixos rics en omega-3, com les llavors i els olis vegetals. I, per descomptat, mantenir-se hidratat al llarg del dia és un dels hàbits que no pot faltar si volem una pell sana i saludable.

Triar bé els productes per a la pell marca la diferència a l’hora de prevenir la degradació dels teixits i reparar, així, l’excés de radiació solar de l’estiu.

S’ha vist que aplicar olis vegetals naturals té resultats excel·lents com a tractament de bellesa, ja que hidraten i nodreixen fins i tot les capes més profundes de la pell, alhora que en respecten les característiques naturals.

Els olis vegetals s’extreuen a partir de fruits o llavors, idealment, per primera pressió en fred, per no malmetre’n les característiques per contacte amb la calor. Encara que tinguin una textura oliosa, no necessàriament generen sensació de greix. De fet, se solen absorbir fàcilment. N’hi ha de molts tipus, però no tots tenen les mateixes possibilitats terapèutiques. A continuació, presentem sis olis dels més interessants per incloure en la cosmètica diària de cara i cos.

1. Oli de marula (Sclerocarya birrea)

Aquest oli vegetal s’obté de l’arbre de la marula, natiu del sud de l’Àfrica.

Conegut com el “miracle africà”, l’oli de marula actua com a hidratant, nutritiu, revitalitzant i antioxidant (té un 16% més d’antioxidants que altres olis, com el d’argània) i és especialment adequat per a pells seques i danyades. Amb una concentració extraordinària en vitamina C, il·lumina i desperta la pell de manera increïble. És molt recomanat per tractar estries, aportar lluminositat i atenuar vermellors i irritacions.

2. Oli de llavors de chía (Salvia hispanica)

S’obté de la pressió en fred de les llavors de la chía, una planta d’origen centreamericà i del centre i sud de Mèxic.

La chía és considerada un superaliment per la seva densitat nutricional i poder terapèutic. Es tracta d’una llavor molt rica en àcids grassos omega-3 i, per tant, amb efectes antiinflamatoris potents. S’ha vist que l’oli d’aquesta llavor és especialment beneficiós per als tipus més sensibles de pell.

3. Oli de rosa mosqueta (Rosa moschata)

Aquest oli vegetal s’extreu de les llavors d’un arbust oriünd de la Patagònia xilena i argentina.

Es tracta d’un dels olis imprescindibles per cuidar la pell, especialment indicat per tractar cicatrius, estries i flacciditat cutània. Per això és un dels protagonistes a l’hora de tenir cura de la pell durant l’embaràs i postpart.

Aquest regal de la naturalesa és, a més, un regenerador cel·lular molt potent, afavoreix la uniformitat del to de la pell, tensa i hidrata l’epidermis i atenua les arrugues. Tot això és gràcies a la seva composició, molt rica en àcids grassos poliinsaturats, relacionats directament amb la síntesi de col·lagen. També és molt ric en vitamines amb capacitat antioxidant, com l’A, C i E.

4. Oli de jojoba (Simmondsia chinensis)

L’oli de jojoba s’extreu de la nou de la jojoba, un arbust originari de les zones desèrtiques entre Mèxic i els Estats Units.

La gran particularitat és que té una composició del 96% de ceramides, una família de lípids que recobreixen les cèl·lules de l’epidermis i ajuden a regular-ne la hidratació de manera intensiva. Com que són molt semblants a les de la pell humana, les ceramides de la jojoba s’absorbeixen i actuen ràpidament. L’oli de jojoba, gràcies a l’àcid linoleic que conté, reestructura i regenera la pell de manera molt efectiva. Com que té vitamina E, ajuda a protegir la pell dels agents externs.

5. Oli de babaçú (Orbignya oleifera)

La palmera de babaçú es troba a l’Amazones i de les seves llavors s’extreu aquest oli vegetal antioxidant i reafirmant, amb propietats similars a les de l’oli de coco.

L’oli de babaçú és una mantega que s’absorbeix amb rapidesa i suavitza i hidrata de forma excel·lent. És molt eficaç per tractar pells inflamades, amb èczema i picors, i al Brasil tradicionalment s’ha fet servir per a problemes cutanis. Ajuda a suavitzar i a hidratar la pell seca i a equilibrar la humitat de la pell greixosa sense deixar una brillantor oliosa, motiu pel qual és apte per a tot tipus de pells.

6. Oli de macadàmia (Macadamia ternifolia)

La nou de macadàmia és originària d’Austràlia, encara que també es conrea a Amèrica i Sud-àfrica.

Com que té àcid oleic omega-9 i àcid palmitoleic omega-7, presenta propietats suavitzants i calmants. Conté molts antioxidants i vitamina E, que actua com a regenerador cel·lular i, a més, prevé l’envelliment cutani i tracta les estries.

Aplicats sobre la pell, aquests olis vegetals són alguns dels que ens aporten més beneficis per aconseguir una cura efectiva i duradora després dels mesos de molta exposició solar. Hi ha, així mateix, molts més olis i actius també molt convenients per a la salut cutània; la clau és aprendre a combinar-los per aconseguir la millor sinergia.

La marca Freshly Cosmetics ha revolucionat l’univers de la cura de la pell amb productes que combinen aquests olis vegetals i altres ingredients naturals, molt nutritius, en fórmules úniques, cuidades i específiques per resoldre els diferents problemes de la pell. Es tracta d’una marca que ha apostat per la innovació i per la cosmètica natural.

Entre els seus productes de més èxit hi ha el Red Velvet Oil Serum i el Golden Radiance Body Oil, específics per a la cura de cara i cos, respectivament.

El Red Velvet Oil Serum és un oli de nit que combina els sis olis vegetals ja esmentats i nou més que també nodreixen i milloren l’aparença de la cara, juntament amb cinc actius naturals que tracten arrugues, línies d’expressió, cicatrius, taques, vermellors, inflamacions, irritacions i èczemes. Es tracta d’un oli que s’absorbeix ràpidament i que torna la vitalitat i lluminositat a la cara.

Per altra banda, el Golden Radiance Body Oil és la combinació perfecta dels olis vegetals més nutritius i dues tecnologies de microalgues que actuen com a reductors, anticel·lulítics, tracten estries i cicatrius i donen un aspecte radiant a la pell. El Golden Radiance Body Oil té un perfum cítric i floral a la vegada, subtil però absolutament addictiu.

Cuidant el medi ambient

Freshly Cosmetics ofereix productes naturals aptes per a vegans, saludables i, a més, sostenibles. El compromís amb el medi ambient va des de la formulació de productes a base d’ingredients obtinguts de forma respectuosa amb la terra, fins a l’elaboració d’embalatge reutilitzable i reciclable.

Freshly Cosmetics, lluny de conformar-se amb revolucionar la cosmètica natural, a més col·labora amb l’organització We Forest. Com? Per cada 50 € (sense IVA) gastats en Freshly Cosmetics, es contribueix a plantar un arbre. Els arbres s’estan plantant en zones que han estat desforestades, com les del Brasil i Zàmbia, per lluitar contra el canvi climàtic i refredar, així, el planeta. Des de l’any 2016, Freshly Cosmetics ha plantat més de 45.000 arbres.