Entrem al supermercat buscant un producte en conserva. Veiem que podem triar el mateix aliment a la zona de refrigerats o en un prestatge: Quin agafarem?

Probablement molts de nosaltres diríem que el refrigerat. Segur que és més natural, més fresc i més saludable i per això necessita conservar-se a baixa temperatura. Té lògica, oi?

Però si ara us dic que llegiu els ingredients que porten tots potser us emporteu una sorpresa.

Tendim a creure que els productes de la nevera dels supermercats són més frescos i naturals i poques vegades mirem de què estan fets, ja que donem per fet que seran millors que els altres. Però això no sempre és així.

El mite dels refrigerats

Les neveres dels supermercats són plenes de productes com hummus, guacamole, begudes, productes per a untar i tot el que ens puguem imaginar. Sempre hem cregut que un guacamole de la nevera deu estar fet bàsicament d’alvocat, tomàquet, all, llima i poc més. No obstant això, si ens parem a mirar tots aquests aliments, veurem que porten més conservants i additius del que ens imaginàvem. Aquests productes són més frescos? A simple vista podria semblar-ho, però, si té tants conservants per durar més temps a la nevera, podem sospitar que no és així.

Curiosament solem creure que el que trobem fora d’aquestes zones tindrà més additius i conservants. Però algunes conserves com els llegums, salses de tomàquet, vegetals en conserves i fins i tot alguns patés o cremes vegetals que hi ha fora de les neveres no contenen cap additiu i són molt més recomanables que els altres productes esmentats. I com aconsegueixen conservar-se durant tant de temps sense additius? Perquè són productes que estan tancats hermèticament i al buit.

Aprendre a triar productes de qualitat

Hem de basar l’alimentació en productes sense etiquetes, és cert, però algunes conserves ens poden solucionar la vida en molts moments. Per això és molt important aprendre a llegir què ens volen dir les etiquetes, ja que alguns d’aquests productes poden ser igualment saludables.

Les nostres dues recomanacions bàsiques són les següents:

  • Procurar reconèixer tots, o almenys la majoria, dels ingredients que figuren a l’etiqueta del producte.
  • Triar els que continguin menys additius químics i que busquin mantenir al màxim el valor nutricional, textura i sabor del producte original.

Entre tots els productes disponibles, Bocadelia és una molt bona alternativa. Els seus farciments per a sandvitx estan fets només amb ingredients 100% naturals i no porten cap mena de colorant, conservant o additiu. I tot això és possible gràcies al seu mètode de conservació Dutxa Maria, un sistema similar al bany Maria tradicional que permet que les seves receptes durin molt més temps amb les màximes garanties organolèptiques i nutricionals i sense la necessitat d’additius artificials.