El primer pas per evitar-la és conèixer els cabells i les causes que pot haver-hi darrere d’una fragilitat capil·lar. El cicle vital dels cabells es pot dividir en tres períodes:

 1. La fase anàgena o de creixement, que dura entre 2 a 6 anys, en la qual es desenvolupen els cabells.
 2. La fase catàgena o d’estabilització, que dura 21 dies, en la qual s’atura el creixement.
 3. La fase telògena o de caiguda, que dura 3 mesos, abans que tingui lloc la caiguda.

Tots els productes especials per a la cura dels cabells solen incidir més en la fase anàgena, Que és quan els cabells necessiten més nutrients. Durant aquesta fase, el 90% dels cabells estan fortament units al cuir cabellut.

Fisiològicament parlant, els cabells tenen una vida limitada perquè cauen dia a dia, però al mateix temps que cauen es recuperen.

Per norma, se solen caure cent cabells al dia; aquest nombre pot disminuir a la meitat o augmentar al final de l’estiu o al començament de tardor i arribar fins al doble al dia, tant en homes com en dones.

L’alopècia androgènica, més freqüent en homes, es caracteritza per una caiguda excessiva dels cabells per causa hormonal. Es tracta d’un procés espontani i irreversible i que se sol iniciar a partir dels 25 anys, a causa de l’augment de les xifres i activitat dels andrògens. Hi ha diversos andrògens que poden actuar sobre el fol·licle; el més actiu és l’hormona dihidrotestosterona. En dones, l’alopècia androgènica sol tenir una base genètica o hereditària.

En les dones, la pèrdua de cabells se sol manifestar en diferents etapes de la vida i està més vinculada a malalties com hipotiroïdisme, a tractaments estètics agressius, a menopausa, a embaràs, a dietes molt restrictives o estrès; encara que més freqüentment s’associa amb una manca nutrients com la vitamina B8 o biotina, la B6, la vitamina A, E i C, les proteïnes, els oligoelements com zinc, silici, ferro o els compostos ensofrats.

Aliments necessaris per als cabells

A través de molts aliments podem aconseguir reposar els nutrients i vitamines necessaris per als cabells:

 • El rovell de l’ou, les ostres, les nous, la civada i els pèsols aporten vitamina B8.
 • Totes les hortalisses de color verd, groc o taronja contenen vitamina A en forma de carotens.
 • La vitamina C la trobem en el kiwi, la llimona, les taronges i les maduixes, però sobretot en la gavarrera, l’acerola, el pebrot vermell, la grosella i el bròquil.
 • La vitamina E es troba en els olis vegetals, les llavors o la fruita seca com ametlles, nous del Brasil i pinyons.
 • Si mengem llavors de carbassa i sèsam, el marisc i les ostres, afegim zinc a la dieta.
 • Podem trobar ferro a les algues, llegums, llavors de sèsam, pistatxos i aliments carnis.
 • El sofre és un mineral abundant en pell, cabells, ungles i, en general, en teixit connectiu. Hi ha molts compostos ensofrats en les crucíferes, l’all i la ceba, la clara de l’ou i la carn.
 • El silici se sol trobar a la planta de cua de cavall, cereals integrals, civada i mill, cànem i remolatxa.

Com que la nostra dieta és cada dia més pobre en nutrients, practicar, a qualsevol edat, uns hàbits de vida saludables pot resultar molt positiu, però de vegades la complementació es fa imprescindible quan es detecta, per exemple, una caiguda excessiva de cabells.

Què ens hi pot ajudar? El producte Ultra Hair Plus amb MSM de Nature’s Plus és el complement que proporciona l’aportació diària ideal de vitamines, minerals, aminoàcids específics i altres nutrients essencials per al bon manteniment dels cabells. Ultra Hair Plus amb MSM té cura dels cabells des de dins i ajuda a recuperar la vitalitat.

A més de tenir nutrients com la vitamina C, que contribueix a la síntesi de col·lagen, destaca un contingut molt alt en metilsulfonilmetà (MSM), una font orgànica de sofre molt biodisponible.