L’àloe és una de les plantes medicinals més antigues i conegudes per les seves propietats i beneficis. A l’antiguitat, tant xinesos com egipcis la utilitzaven per netejar i cuidar la pell amb cremades o ferides o fins i tot com a remei per a la febre. I altres personatges coneguts com a Alexandre el Gran o Cleòpatra també van gaudir dels seus beneficis, ell per ajudar soldats ferits i ella per fer-se cures a la pell.

L’àloe s’ha estudiat moltíssim dins de la categoria de productes naturals. Conté més de 200 components biològicament actius i naturals entre els quals destaquen polisacàrids, vitamines, enzims, aminoàcids i minerals que contribueixen a la gran riquesa nutricional de la planta.

Quins beneficis coneguts ens aporta l’àloe?

L’àloe presenta molts beneficis destacats i gairebé tots ells s’associen al gel de la fulla. És important esmentar que aquest gel ha de separar-se de manera acurada per eliminar les parts que contenen làtex irritant, ja que, en cas contrari, podria ser potencialment tòxic. Alguns preparats amb suc d’àloe s’elaboren a partir de la fulla sencera i posteriorment són tractats per eliminar qualsevol resta d’antraquinones, cosa que garanteix un ampli rang de polisacàrids.

Entre els beneficis que té destaca per:

 • Contribuir a una digestió saludable: l’àloe afavoreix el trànsit i actua com a fibra soluble.
 • Donar suport a un sistema immunitari saludable: l’àloe pot ajudar a normalitzar el nombre de cèl·lules immunitàries en el plasma sanguini. En concret, els polisacàrids de pes molecular alt són els actius amb més beneficis.
 • Equilibrar l’acidesa estomacal de manera natural: gràcies als seus mucílags pot ajudar a protegir la mucosa, alleujar el mal de panxa o la cremor provocada pel reflux gastroesofàgic.
 • Millorar el suport antioxidant i reduir les toxines nocives
 • Per via tòpica: Ajudar a tractar cremades i afeccions de la pell. Hidrata i calma la pell i és ideal com a suport per a l’aplicació d’olis essencials. A més, repara la pell danyada pel sol.
 • Alleujar les molèsties ocasionals en els músculs i articulacions: sembla que un dels compostos de l’àloe ajuda a regenerar les cèl·lules òssies, per la qual cosa pot ser útil a l’hora de reduir i tractar la pèrdua de la densitat mineral en els ossos.
 • Ajudar en casos de fatiga: la seva beguda és útil en situacions de cansament gràcies a l’aportació de fitonutrients.
 • Augmentar l’absorció de nutrients

És perillós ingerir àloe a llarg termini?

L’àloe sol ser compatible amb diverses afeccions de la pell com poden ser les cremades, l’acne o la psoriasi. No obstant això, consumir quantitats excessives d’àloe per via oral, ric en antraquinones, durant períodes llarg de temps, pot portar conseqüències negatives.

La planta de l’àloe conté diferents molècules del grup de les antraquinones, molt esteses en el regne de les plantes i conegudes per les seves propietats medicinals, especialment com a laxants. El seu potencial tòxic es deu al fet que, si es consumeixen en grans quantitats, poden desregular el funcionament natural del cos i causar simptomatologia com diarrea, reducció en l’absorció de nutrients i alteracions en la tonicitat del còlon (atonia).

Arran d’aquest problema, el passat 8 d’abril va entrar en vigor un nou reglament de la Unió Europea en què es prohibien els preparats d’àloe amb presència d’antraquinones. Això ha suposat un abans i un després per a diverses marques, ja que moltes han hagut de retirar els seus productes del mercat per no complir amb la normativa. Per sort, algunes altres s’han pogut adaptar sense problema al nou reglament i garantir la innocuïtat dels seus productes.

En aquest sentit, Lily of the Desert, un dels principals fabricants mundials de productes d’àloe, assegura unes fórmules sense antraquinones. Pel que els complements líquids i gels per consum oral poden ser consumits durant llargs períodes de temps.

A més, Lily of the Desert controla eficaçment totes les fases de producció de l’àloe –des de la plantació fins al producte final– i garanteix una qualitat excepcional i la màxima puresa en àloe.

Totes les fórmules estan enriquides amb aloesorb™: concentrat de polisacàrids de l’àloe, desenvolupat en exclusiva per Lily of the Desert. aloesorb™ garanteix un ampli rang de polisacàrids, amb eficàcia contrastada, per a uns beneficis òptims.

Descobreix les garanties de qualitat de Lily of the Desert:

 • Cultius propietat Lily of the Desert
 • Sense pesticides i fertilitzants de síntesi
 • Processament delicat
 • Innovació i R+D
 • Estudis d’eficàcia
 • Certificat per l’IASC (International Aloe Science Council)