El quefir és un producte lacti que es prepara, generalment, a partir de llet de vaca, cabra o ovella. És resultat de la fermentació de la llet i es duu a terme a partir de llevats, fongs i bacteris.
Té una pila de beneficis gràcies al seu efecte probiòtic. De fet, s’ha demostrat que, consumit de manera habitual, té propietats antibacterianes, antiinflamatòries, regula el trànsit intestinal i també ajuda a restaurar la microbiota, entre altres beneficis.
Però què passa si no tolerem bé els lactis o no volem consumir productes d’origen animal? No podrem beneficiar-nos d’aquest aliment tan fantàstic? Doncs sí! Cada cop és més fàcil trobar alternatives 100% vegetals, com el quefir d’ametlla, el de coco o el d’anacard.
Si no us acaba de convèncer el gust dels fermentats d’origen animal, no us hi resistiu! Podeu preparar receptes delicioses amb el quefir vegetal i beneficiar-vos-en.
Com es fa servir el quefir a la cuina?
El quefir pot tenir cabuda en tota mena de plats:
- Proveu d’incorporar-lo per esmorzar. Es pot acompanyar de cereals, fruita seca, fruita i llavors. Així tindreu un esmorzar complet, ric en greixos saludables, hidrats de carboni i proteïnes de qualitat. Un altre esmorzar ideal pot ser un bol de margalló del Brasil o açai, púding de xia o un porridge.
- Es pot posar en salses per acompanyar amanides, verdures, pasta o el que us vingui de gust.
- Serveix per preparar plats de rebosteria. Una manera ideal de substituir els lactis.
- Prepareu un gelat ben bo.
- Feu-lo servir en dips i entremesos per acompanyar plats salats.
- Poseu-lo en batuts de fruites o còctels.
Receptes amb quefir
A NaturGreen trobareu els nous Kefir-Bio amb tres sabors diferents: ametlla, coco i anacard. Així podreu gaudir dels beneficis del quefir feu l’alimentació que feu. Per elaborar els seus productes, NaturGreen combina soques fermentatives i soques probiòtiques, amb beneficis específics cada una. A més, és un producte 100% vegà i amb un embalatge 100% reciclable.
Aquí teniu algunes receptes per tenir presents totes les opcions i saber com fer servir el quefir a la cuina:
1-Pasta amb salsa de quefir
Ingredients:
- 400 g de pasta
- 4 grans d’all, pelats
- 2 tasses de Kefir-Bio d’anacards NaturGreen
- 1 c. s. d’oli d’oliva
- 1 c. s. de julivert sec
- Sal i pebre
Recepta:
- En un bol, tritureu l’all i barregeu bé amb la sal fins a formar una pasta gruixuda.
- Prepareu la pasta segons indica el fabricant. Una vegada cuita, escorreu-la i esbandiu-la amb aigua freda.
- Salteu a foc mitjà la pasta d’all amb l’oli d’oliva durant uns minuts perquè l’oli s’impregni de l’aroma d’all. Després afegiu-hi el quefir i barregeu-ho bé. Finalment afegiu-hi el julivert i torneu a barrejar.
- Afegiu-hi la pasta perquè quedi tot ben barrejat i serviu amb més julivert per sobre.
2-Salsa grega de quefir
Ingredients:
- 1 cogombre
- ½ gra d’all
- 150 g de Kefir-Bio de coco NaturGreen
- Menta fresca al gust picada
- 1 c. s. d’oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre
Recepta:
- Ratlleu el cogombre i deixeu-lo sobre un colador fins que hagi eliminat bé l’aigua o premeu el cogombre amb les mans.
- Peleu el gra d’all, talleu-lo molt fi i poseu-lo en un bol amb el cogombre, el quefir i fulles de menta picades.
- Finalment afegiu-hi la sal, l’oli i el pebre.
- Serviu amb pa de pita.
3-Flocs remullats amb préssec
Ingredients:
- ½ tassa de flocs de civada
- ½ tassa de Kefir-Bio d’ametlla NaturGreen
- ½ tassa de beguda vegetal d’ametlla
- 1 ½ c. s. de llavors de xia
- 1 c. s. d’edulcorant al gust
- Cúrcuma, gingebre, canyella i cardamom
- 1 préssec, tallat a daus
Recepta:
- Dividiu els flocs de civada en dos bols. Repartiu el quefir i la beguda vegetal entre tots dos. Dividiu les espècies i les llavors de xia i afegiu-les a la mescla anterior. Integreu-ho tot bé.
- Guardeu-ho a la nevera tota la nit.
- L’endemà, serviu amb els daus de préssec tallats per sobre.
4-Gelat de fruita vermella
Ingredients:
- 1 tassa de Kefir-Bio de coco NaturGreen
- 1 c. s. d’edulcorant al gust
- 1 c. p. d’extracte de vainilla
- 1 tassa de fruita vermella
Recepta:
- Afegiu el quefir, la fruita vermella i l’edulcorant en un processador d’aliments. Tritureu-ho fins que quedi tot ben integrat.
- Aboqueu la barreja en un motlle i guardeu-ho al congelador durant unes 3 hores aproximadament, fins que s’hagi endurit lleugerament. Torneu a barrejar amb l’ajuda d’una forquilla o cullera i congeleu 1-2 hores més.
- Serviu amb l’ajuda d’una cullera. Si la mescla ha quedat molt dura, deixeu temperar durant 20-30 minuts (segons la temperatura exterior).
5-Batut de plàtan i quefir
Ingredients:
- 1 plàtan madur
- 300 ml de Kefir-Bio d’anacard NaturGreen
- 1 c. p. de canyella
Recepta:
- Poseu els ingredients en una batedora o processador d’aliments i barregeu fins que quedi ben integrat i cremós.
- Serviu tal qual. Si us ve de gust, afegiu-hi uns trossets de fruita seca o més canyella per sobre.
Podeu posar receptes amb kefir natural, el faig jo i no té cap gust afagit.