El quefir és un producte lacti que es prepara, generalment, a partir de llet de vaca, cabra o ovella. És resultat de la fermentació de la llet i es duu a terme a partir de llevats, fongs i bacteris.

Té una pila de beneficis gràcies al seu efecte probiòtic. De fet, s’ha demostrat que, consumit de manera habitual, té propietats antibacterianes, antiinflamatòries, regula el trànsit intestinal i també ajuda a restaurar la microbiota, entre altres beneficis.

Però què passa si no tolerem bé els lactis o no volem consumir productes d’origen animal? No podrem beneficiar-nos d’aquest aliment tan fantàstic? Doncs sí! Cada cop és més fàcil trobar alternatives 100% vegetals, com el quefir d’ametlla, el de coco o el d’anacard.

Si no us acaba de convèncer el gust dels fermentats d’origen animal, no us hi resistiu! Podeu preparar receptes delicioses amb el quefir vegetal i beneficiar-vos-en.

Com es fa servir el quefir a la cuina?

El quefir pot tenir cabuda en tota mena de plats:

  • Proveu d’incorporar-lo per esmorzar. Es pot acompanyar de cereals, fruita seca, fruita i llavors. Així tindreu un esmorzar complet, ric en greixos saludables, hidrats de carboni i proteïnes de qualitat. Un altre esmorzar ideal pot ser un bol de margalló del Brasil o açai, púding de xia o un porridge.
  • Es pot posar en salses per acompanyar amanides, verdures, pasta o el que us vingui de gust.
  • Serveix per preparar plats de rebosteria. Una manera ideal de substituir els lactis.
  • Prepareu un gelat ben bo.
  • Feu-lo servir en dips i entremesos per acompanyar plats salats.
  • Poseu-lo en batuts de fruites o còctels.

Receptes amb quefir

A NaturGreen trobareu els nous Kefir-Bio amb tres sabors diferents: ametlla, coco i anacard. Així podreu gaudir dels beneficis del quefir feu l’alimentació que feu. Per elaborar els seus productes, NaturGreen combina soques fermentatives i soques probiòtiques, amb beneficis específics cada una. A més, és un producte 100% vegà i amb un embalatge 100% reciclable.

Aquí teniu algunes receptes per tenir presents totes les opcions i saber com fer servir el quefir a la cuina:

1-Pasta amb salsa de quefir

Ingredients:

Recepta:

  1. En un bol, tritureu l’all i barregeu bé amb la sal fins a formar una pasta gruixuda.
  2. Prepareu la pasta segons indica el fabricant. Una vegada cuita, escorreu-la i esbandiu-la amb aigua freda.
  3. Salteu a foc mitjà la pasta d’all amb l’oli d’oliva durant uns minuts perquè l’oli s’impregni de l’aroma d’all. Després afegiu-hi el quefir i barregeu-ho bé. Finalment afegiu-hi el julivert i torneu a barrejar.
  4. Afegiu-hi la pasta perquè quedi tot ben barrejat i serviu amb més julivert per sobre.

2-Salsa grega de quefir

Ingredients:

  • 1 cogombre
  • ½ gra d’all
  • 150 g de Kefir-Bio de coco NaturGreen
  • Menta fresca al gust picada
  • 1 c. s. d’oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre

Recepta:

  1. Ratlleu el cogombre i deixeu-lo sobre un colador fins que hagi eliminat bé l’aigua o premeu el cogombre amb les mans.
  2. Peleu el gra d’all, talleu-lo molt fi i poseu-lo en un bol amb el cogombre, el quefir i fulles de menta picades.
  3. Finalment afegiu-hi la sal, l’oli i el pebre.
  4. Serviu amb pa de pita.

3-Flocs remullats amb préssec

Ingredients:

  • ½ tassa de flocs de civada
  • ½ tassa de Kefir-Bio d’ametlla NaturGreen
  • ½ tassa de beguda vegetal d’ametlla
  • 1 ½ c. s. de llavors de xia
  • 1 c. s. d’edulcorant al gust
  • Cúrcuma, gingebre, canyella i cardamom
  • 1 préssec, tallat a daus

Recepta:

  1. Dividiu els flocs de civada en dos bols. Repartiu el quefir i la beguda vegetal entre tots dos. Dividiu les espècies i les llavors de xia i afegiu-les a la mescla anterior. Integreu-ho tot bé.
  2. Guardeu-ho a la nevera tota la nit.
  3. L’endemà, serviu amb els daus de préssec tallats per sobre.

4-Gelat de fruita vermella

Ingredients:

Recepta:

  1. Afegiu el quefir, la fruita vermella i l’edulcorant en un processador d’aliments. Tritureu-ho fins que quedi tot ben integrat.
  2. Aboqueu la barreja en un motlle i guardeu-ho al congelador durant unes 3 hores aproximadament, fins que s’hagi endurit lleugerament. Torneu a barrejar amb l’ajuda d’una forquilla o cullera i congeleu 1-2 hores més.
  3. Serviu amb l’ajuda d’una cullera. Si la mescla ha quedat molt dura, deixeu temperar durant 20-30 minuts (segons la temperatura exterior).

5-Batut de plàtan i quefir

Ingredients:

Recepta:

  1. Poseu els ingredients en una batedora o processador d’aliments i barregeu fins que quedi ben integrat i cremós.
  2. Serviu tal qual. Si us ve de gust, afegiu-hi uns trossets de fruita seca o més canyella per sobre.