Tant la primavera com la tardor són èpoques difícils per al cos, ja que impliquen canvis i adaptacions estacionals. Tot i que és cert que, cada vegada més, aquestes dues estacions s’estan extingint i ens veiem obligats a canviar el banyador i el para-sol, per la manta i el paraigua gairebé de manera automàtica d’un dia per l’altre.

Remeis naturals contra el refredat i la grip de manera natural

En aquesta època, els virus del refredat i la grip són els nostres companys inevitables i és que és impossible no agafar un refredat o dos a l’any, que, al seu torn, ens serveixen per alertar el cos i reforçar el sistema immunitari. No obstant això, per recuperar-nos, és imprescindible tenir la millor ajuda natural.

Tònics del sistema immunitari

Els millors aliats naturals que ajuden a superar els símptomes del refredat o de la grip els trobarem a:

  • Andographis

Es tracta una planta nativa del subcontinent indi i una pedra angular de la medicina ayurvèdica. Conté andrografòlids, amb acció terapèutica sobre el sistema immunitari, ja que, com que reforcen el sistema immunitari, redueixen els símptomes i durada de refredats i infeccions respiratòries.

  • Astràgal

Els astragalòsids són els compostos actius capaços d’activar les cèl·lules immunes per combatre la infecció bacteriana i viral. L’extracte d’astràgal redueix les infeccions de tracte respiratori superior.

  • Hidrastis

Aquesta planta és una font de berberina, un alcaloide molt potent amb activitat antimicrobiana. S’ha demostrat que té activitat contra virus com el de la grip.

  • Saüc

Alguns assajos clínics mostren que el saüc fa que els símptomes durin una mitjana de quatre dies menys en comparació amb el placebo; també és efectiu contra sobreinfeccions bacterianes del tracte respiratori durant el procés gripal.

  • Equinàcia

Diversos estudis han mostrat que pot reduir la possibilitat de desenvolupar el refredat comú i, a més, fer que duri menys. Gràcies a propietats immunomoduladores, antivirals i antiinflamatòries, redueix el risc d’infeccions respiratòries recurrents.

  • Romaní

Conté àcid carnòsic, amb propietats antioxidants i antimicrobianes.

  • Mirra

La resina de la mirra ajuda a reduir la mucositat excessiva als pulmons i al tracte respiratori superior. També té propietats antimicrobianes, antiinflamatòries i analgèsiques.

  • Maitake

Es tracta d’un bolet amb molta tradició en la medicina oriental perquè afavoreix el sistema immunitari, augmenta la producció d’anticossos en resposta a la vacunació contra la grip i redueix els símptomes comuns del refredat.

  • Reishi

És un altre bolet ben conegut per la seva capacitat immunomoduladora, que contribueix a millorar la capacitat de l’organisme de combatre infeccions. A més, també té activitat antiinflamatòria, ideal per tractar al·lèrgies i la grip.

  • Xiitake

Tradicionalment s’ha fet servir per enfortir el sistema immunitari. El lentinan, betaglucà del xiitake, conté propietats antivirals i podria tenir efectes protectors davant de virus de la grip.

Obtenir el millor benefici de manera natural

Avui dia fàcilment podem trobar aliments com els bolets xiitake o el romaní en qualsevol mercat. No obstant això, molts dels altres que hem descrit no resulten tan fàcils d’obtenir.

A més, els beneficis que obtindrem de cada aliment no sempre són absorbits pel cos al 100%. Per això, la millor manera d’aprofitar totes les propietats antibacterianes i de potenciar el sistema immunitari és amb l’extracte de cada un dels nutrients.

Frenes Grip és un producte que conté un ampli espectre d’extractes vegetals d’alta potència per millorar la resistència a les malalties estacionals, dissenyat per enfortir la resposta immune, així com per proporcionar una activitat antiviral i antibacteriana directa contra les malalties estacionals com el refredat i la grip.

Es tracta d’una fórmula única de deu ingredients vegetals, una combinació d’extractes per millorar la resistència a les malalties estacionals: andrografis, astràgal, reishi, maitake i xiitake actuen com a tònics del sistema immunitari; l’equinàcia, el saüc, el reishi i el xiitake augmenten la immunitat antiviral; l’hidrastis, la mirra i el romaní tenen efectes antimicrobians. Plegats actuen en sinergia per reduir els símptomes de les malalties estacionals.