Tenir una pell nodrida, hidratada i sana és el reflex dels hàbits de vida que tenim. Cuidar l’alimentació, fer esport, gestionar l’estrès o exposar-se a certs factors ambientals, per exemple, són aspectes que actuen directament en l’estat de la pell i mucoses. Per aquest motiu, és important saber quins són els ingredients naturals que ajuden a mantenir-les i a prevenir l’envelliment prematur.

Àcids grassos i antioxidants, la millor combinació

L’arbust arç groc (Hippophaë rhamnoides) és típic de Finlàndia, l’Àsia i Amèrica del Nord. Per culpa de l’estrès climàtic al qual ha estat sotmès, tant les llavors com els fruits, sintetitzen un oli ric en una combinació de substàncies naturals beneficioses per a la pell i mucoses. Parlem dels àcids grassos.

Les llavors són molt riques en àcids grassos essencials poliinsaturats:

 • L’àcid linoleic (omega-6) i l’àcid alfa-linolènic (omega-3) actuen com a components fonamentals de les diferents membranes de l’organisme. Hidraten pell i mucoses, les reparen i enforteixen la seva funció de barrera. Tenen una activitat antibacteriana important.
 • L’àcid oleic (omega-9) té una acció clau en la reconstrucció de les membranes cel·lulars de la pell gràcies a la seva acció reafirmant. Pot penetrar fins a les capes més profundes de pell i mucoses, i té activitat antibacteriana.

L’oli d’arç groc que s’obté del fruit representa la font més important d’àcid palmitoleic (omega-7), un àcid gras essencial monoinsaturat que hi ha a la membrana de les cèl·lules de la pell i mucoses, i que afavoreix l’equilibri hídric, el pas de nutrients i la protecció davant de microorganismes.

Els antioxidants són molt importants, ja que protegeixen als àcids grassos poliinsaturats i altres components cel·lulars de la pell i mucoses dels radicals lliures, és a dir, de l’estrès oxidatiu. Per això es recomana combinar-los:

 • vitamina E (alfa-tocoferol): és l’antioxidant lipídic més important de les membranes cel·lulars i protegeix de l’envelliment.
 • betacarotè: precursor de la vitamina A, essencial per al benestar de la pell, ja que forma l’epiteli i el manté en bon estat.
 • altres carotens com el licopè
 • vitamina C

Prevenció, protecció i reparació des de dins

 L’oli d’arç groc, ric en omega-7, es recomana també per altres indicacions a banda de prevenir i protegir la pell de l’envelliment prematur, com és la de mantenir les mucoses en bon estat:

 • alleuja la sequedat vaginal
 • alleuja la sequedat ocular, nasal i bucal
 • repara la mucosa gastrointestinal
 • alleuja símptomes de patologies cutànies (sequedat, descamació, èczemes)
 • pal·lia els efectes dels medicaments sobre la pell i mucoses
 • millora la hidratació i l’elasticitat de pells i mucoses seques o envellides

Per prevenir i reparar des de dins, Oliovita® de Vitae és un complement alimentari a base d’oli d’arç groc (omega-7) que ajuda a nodrir, hidratar, protegir i regenerar la pell i les mucoses, a la vegada que disminueix la rugositat i augmenta l’elasticitat de la pell.

La seva composició es basa en tots els principis actius ja citats i en l’àcid fòlic i flavonoides, per potenciar l’acció antioxidant. L’oli s’obté tant dels fruits com de les llavors per aprofitar els beneficis de tots els seus nutrients.

A més, l’oli d’Oliovita® s’obté mitjançant una nova tècnica anomenada extracció supercrítica amb CO2. Amb aquest mètode, s’extreuen els principis actius més interessants de plantes i vegetals i s’eviten danys tèrmics i oxidatius, amb la qual cosa s’obtenen els components purs i naturals.

La complementació oral amb oli d’arç groc té una influència positiva en el benestar de tot l’organisme. Mitjançant assajos clínics, Vitae ha demostrat també que és eficaç a l’hora de millorar la hidratació, l’elasticitat i la rugositat de la pell i també per a les mucoses (millora la integritat de l’epiteli vaginal) de dones postmenopàusiques(1). S’ha demostrat científicament que els símptomes cutanis de la síndrome de Sjögren han millorat després de tres mesos de tractament amb Oliovita®(2).

Recordeu que la pell és l’òrgan més gros del cos. L’estat de la pell i les mucoses són un indicador de salut. Cuidem-les des de dins!

 1. Effects of oral supplementation and topical application of supercritical c02 extracted sea buckthorn oil on skin ageing of female subjects. Baoru Yang••, Adriana Bonfìgli’, Velerie Pagani’, Tiina lsohanni3, Asa von-Knorring, Arimatti Jutila’, Vesa-Pekka Judin.
 2. Omega 7®/Membrasin® Sea Buckthorn Oil Capsule Improves the Health of Mucous Membranes of Women. Erkkola R and Yang B (2003).

Mireia Segarra Escolà
Mireia Segarra Escolà

Farmacèutica i especialista en nutrició ortomolecular.
Dietista i naturista i hàbits saludables.

    @miresegarra_degustasalud