És un plat ideal per a la recuperació muscular després d’anar al gimnàs o de sortir a córrer. Un impuls d’energia gràcies també a l’increment dels nivells d’enzims antioxidants que aporta la remolatxa crua, rica en glutamina, un aminoàcid essencial per a la salut i la recuperació de la mucosa intestinal.

Les mongetes blanques són un dels llegums més complets des del punt de vista nutricional; destaquen pel seu contingut en ferro i vitamines del grup B. La diferència principal entre les mongetes blanques i els altres tipus de mongetes és que són més fàcils de digerir pel tipus de fibra que contenen, que ajuda, a més, a reduir els nivells de colesterol i triglicèrids i a millorar el trànsit intestinal. En aquesta crema, a més, aporten una textura molt cremosa. Les propietats nutricionals de la mongeta blanca es completen amb una aportació excel·lent de potassi, moderador de la tensió arterial, fòsfor, indispensable per a la memòria i el sistema nerviós en general, i magnesi, mineral que, en casos d’anèmia, és perfecte per recuperar-se després de fer exercici.

La remolatxa sempre és a la meva llista de vegetals molt recomanables; els poderosos fitonutrients que conté, com la betaïna, ajuden a protegir les cèl·lules de l’estrès ambiental, combatre la inflamació, protegir els òrgans, millorar els factors de risc vascular, millorar el rendiment i ajudar a prevenir nombroses malalties cròniques. A més, com que és rica en carbohidrats d’acció lenta, proporciona energia constant i és ideal per a esportistes. Així que recomano aprofitar les últimes remolatxes de la temporada, ja sigui en forma de suc o crues en amanides o batuts. En aquesta crema he posat una remolatxa i prou, però si voleu un gust més intens podeu posar-n’hi més. Per rematar aquest tònic recuperador, he posat xips de coco que haurem torrat i que li donen un toc cruixent i un sabor deliciós.

Les xips de coco a base de polpa de coco són un snack perfecte baix en calories i, a més, aporten molta energia. La palmera que dona el fruit del coco rep el nom de “L’arbre de la vida”, ja que, a més de molt nutritiu i ric en fibra, el coco és una fruita plena de vitamines i minerals; destaca en magnesi, calci i fòsfor, imprescindibles per fortificar ungles, cabells i dents. Finalment, no oblidem que el coco conté àcid làuric, un tipus de greix que es troba a la llet materna i que té propietats antimicrobianes i antivirals i que pot combatre bacteris, virus i fongs com ara càndida, peu d’atleta, candidiasi o dermatitis de bolquer. Així que, ja sabeu, ja sigui en forma d’oli, beguda, llet o polpa, incorporeu al rebost aquesta fruita plena de delicioses aromes i propietats restauradores.

La recepta

Ingredients (2 racions)

  • 1 remolatxa crua pelada i ratllada
  • 300 ml de beguda de coco sense sucre (o aigua de coco, si es vol més lleugera)
  • 150 g de mongetes blanques cuites
  • 1 alvocat petit
  • 1 c.s. de tahina
  • 1 c.s. de crema d’ametlles
  • 2 c.p. de gingebre en pols
  • Xips de coco per decorar

Preparació

Poseu tots els ingredients a la batedora i bateu fins a obtenir la textura desitjada. Decoreu cada plat amb xips de coco que haurem torrat en una paella sense oli amb molt de compte perquè no es cremin.

Que en gaudiu,

Molta salut!

Cristina Arroyo
Cristina Arroyo

Creadora de Poderosamenta
Dietista i naturòpata
Alimentació ConCiència & Salut

    @poderosamenta
banner