barritas-energeticas-6

Quantes vegades has pensat que t’agradaria tenir una opció saludable com a refrigeri o esmorzar per a aquests dies en què ets de viatge o que no ets a casa? O per oferir als teus fills perquè el duguin a l’escola…

Si és així, aquestes barretes que t’ensenyo a fer avui t’aniran molt bé.

Són ideals, ja que estan plenes de proteïnes, vitamines, greixos saludables, substàncies antioxidants i el millor de tot: només estan endolcides amb orellanes, fruita seca coneguda per tenir un índex glucèmic molt baix.

Aquestes barretes són perfectes per saciar un refrigeri i per proporcionar-te energia duradora.

Altres de les fruites utilitzades per proporcionar-los dolçor són les móres blanques i la baies de goji, totes dues de sabor deliciós i molt antioxidants i també d’índex glucèmic baix.

Pel que fa a les llavors que he utilitzat, jo n’he utilitzat de carbassa, ja que són especialment riques en magnesi i aquest és un mineral que hem de tenir molt en compte en la nostra alimentació, ja que avui en dia és fàcil que en tinguem poc. També de sèsam, per la seva aportació de calci. A més, he afegit llavors de cànem, perquè, a més de ser una proteïna completa i assimilable, ens aporten omega-3, un altre nutrient a tenir molt en compte cada dia, especialment si seguim una alimentació principalment vegetal. En aquest cas, ens ajuden a equilibrar els omega-6 que tenen les llavors de sèsam i carbassa.

Veuràs que es fan molt fàcilment, ni tan sols cal enfornar, només refredar perquè s’endureixin gràcies a la mantega de coco. Aguanten bé fora de la nevera, només cal tenir en compte que deixaran anar una mica d’oli, així que si te les has d’endur a la bossa, posa-les millor embolicades en un plàstic o paper encerat.

A menys que les vulguis fer crudiveganes −en aquest cas hauries d’activar primer les llavors i després deshidratar-les−, et convido a fer el que indico a la recepta: torrar-les. D’aquesta manera no només aportem un gust lleugerament torrat i deliciós a les barretes, sinó que a més, mitjançant el torrat lleuger, també minimitzem els antinutrients que es troben de forma natural en les llavors i que no afavoreixen l’assimilació d’altres nutrients importants com el ferro i el calci.

barritas-energeticas-txt-CAT

La recepta

Quantitat: 8-10 barretes
Temps: 45 min
Estris: processador d’aliments

Ingredients:

 • 1 T de llavors de sèsam crues
 • ¼ T – 40 g de llavors de cànem pelades (salut viva)
 • ¼ T – 30 g de baies de goji (salut viva)
 • ½ T de llavors de carbassa
 • 1 T – 150 g d’orellanes
 • 1/3 T de mantega de coco (salut viva)
 • 1 c de vainilla en pols (salut viva)
 • ½ T – 50 g de móres blanques (salut viva)
 • 1/3 T de suc de taronja
 • La pela d’una taronja
 • La pela d’una llimona
 • 2 C de nibs de cacau (salut viva)
 • Una mica de sal

Preparació:

1. En una paella, torra lleugerament les llavors de carbassa i les de sèsam (per separat).

2. En el processador d’aliments o similar, tritura les orellanes, la vainilla, el suc de taronja i la mica de sal. (Podries deixar en remull les orellanes en el suc un parell d’hores perquè estiguin més toves i siguin més fàcils de triturar).

3. Afegeix el sèsam i les closques. Tritura una mica.

4. Afegeix les llavors de carbassa, les móres i les baies de goji. Tritura fins que les llavors de carbassa es parteixin en dos.

5. Retira del robot i posa en un bol. Afegeix els nibs de cacau i la mantega de coco fosa. Amb l’ajuda d’una cullera de fusta, barreja molt bé perquè tot s’impregni de mantega de coco.

6. Folra un motlle amb paper d’enfornar (jo he utilitzat un motlle metàl·lic per fer torró) i pressiona bé tota la massa, assegura’t que queda tot ben premsat.

7. Introdueix-lo uns 30 minuts al congelador, passada aquesta estona ja podràs retirar del motlle i tallar les barretes. Un cop tallades, conserva-les a la nevera fins que te les vulguis menjar.

barritas-energeticas-1barritas-energeticas-2

 

Elka Mocker
Elka Mocker

Health coach nutricional.
Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

    @ama.come.vive.brilla
banner