Aquest batut de chía i baies és perfecte per prendre per esmorzar o com a piscolabis de mig matí. Per què?
Perquè gràcies a les llavors de chía és ric en greixos i proteïnes de la millor qualitat, és una font òptima d’àcids grassos omega-3 (un got en té la quantitat diària recomanada i, a més, en la seva forma més fàcil d’assimilar), és alcalinitzant, molt antioxidant, és ric en fibra i no té gens de sucre afegit, tan sols el contingut en les baies, que són de baix índex glucèmic.
Pots utilitzar les fruites fresques o congelades, com prefereixis; això sí, assegura’t que siguin ecològiques, perquè si no ho són, solen estar plenes de pesticides. Si esculls fer-ho amb baies congelades, simplement descongela-les una estona abans (tret que vulguis un gelat).
La recepta
- Quantitat: 3-4 persones
- Temps: 5 min
- Estris: batedora
Ingredients:
- ¼ T de llavors de chía
- 1 T d’aigua
- 2 T d’aigua
- 200 g de maduixes fresques
- 125 g de nabius frescos
- 125 g de gerds frescos
o substituir la fruita fresca per 2 T de baies congelades (descongelar-les abans de batre-les)
Pots trobar baies congelades al supermercat Biospace a Barcelona.
Preparació:
1. Posa les llavors de chía en remull amb 1 T d’aigua, barreja bé i deixa-les com a mínim 4 hores dins de la nevera perquè s’activin i deixin anar els seus mucílags i siguin més fàcils d’assimilar.
2. Posa les 2 tasses d’aigua a la batedora i afegeix-hi les fruites i les llavors de chía. Tritura-ho tot fins a obtenir un batut.
3. Serveix per beure-te’l al moment o, si te’l vols endur, guarda’l en un termos.