lalakitchen-batido-fresas-antioxidante-1

Una de les claus per tenir èxit en l’alimentació saludable és saber fer esmorzars, dinars, snacks… que siguin temptadors i deliciosos. Si a més són ràpids de fer, fàcils de digerir, amb un alt valor nutricional i no contenen sucre… Bingo! Tenim un plat intel·ligent per gaudir, mantenir-nos motivats en la nostra missió alhora que aportem màxima nutrició a les cèl·lules.

Això és exactament el que aconseguim amb aquest batut de chía i maduixes, que és ideal per a tota la família.

Amb quest snack excel·lent, que, per cert, amb tres minuts ja tenim a punt, oferim un autèntic còctel nutricional i antioxidant per a les cèl·lules; alhora que és realment boníssim

Les llavors de chía són una font de proteïnes magnífica (contenen tots els aminoàcids essencials), àcids grassos omega-3 (la font d’origen vegetal més important), substàncies antioxidants (tres vegades més que els nabius) i antiinflamatòries, fibra, ferro (tres vegades més que els espinacs), calci (cinc vegades més que la llet) i magnesi, entre d’altres. Propietats que es fan especialment assimilables si hem “activat” prèviament la llavor, tal com descric en la recepta, i si les triturem, ja que els seus nutrients són més fàcils d’absorbir.

Si voleu saber més sobre l’activació de llavors visita aquest link.

Més “intel·ligència” en aquest snack:

Les fruites seleccionades, a més de molt antioxidants, són totes d’índex glucèmic baix; això és bo principalment per dos motius: perquè no alteren els nivells de sucre en sang i, per tant, no estressem l’organisme, i també perquè els greixos com la chía combinen més (es digereixen millor) amb fruites semiàcides que amb els dolces.

Una altra gran idea és enriquir el batut amb alguns superaliments; en aquest cas, unes baies de goji o concentrat de magrana aporten un extra de dolçor alhora que incrementen les propietats antioxidants.

Notes:

  • Si opteu per l’aigua de coco, tindreu un batut més dolç sense necessitat d’afegir sucre i igualment amb índex glucèmic baix, a més d’alcalinitzant. Una altra bona idea és fer-ho amb llet d’ametlla, per aportar un extra de calci a més d’un extra d’alcalinitat.
  • Si no teniu feta una llet vegetal casolana o no voleu obrir un coco fresc, podeu fer servir una llet de civada i baies d’Amandín, que, amb la seva selecció de fruites antioxidants, és el complement ideal d’aquest batut.
  • Per endolcir-lo una mica més, es pot optar per sucres naturals i d’índex glucèmic baix, com el sucre o xarop de coco, o el xarop de yacón.
  • Si el batut és per a nens o una persona esportista, hi podem afegir dàtil o plàtan per a un extra d’energia de magnífica qualitat.

La recepta

  • Quantitat: 1 persona
  • Temps: 5 min
  • Estris: batedora
  • Conservació: 24 hores en nevera

Ingredients:

  • 2 C de llavors de chía (remullades 4 h amb ½ T d’aigua)
  • 100 ml d’aigua de coco, llet d’ametlla casolana o llet de civada i baies d’Amandín
  • 6 maduixots
  • 1 c de barreja de baies (opcional)
  • 1 c de llavors de goji
  • 1 c de magrana en pols (Salud Viva)
  • ½ magrana
  • gerds
  • fulles de menta

Preparació:
1. Remulleu les llavors de chía com a mínim durant 4 hores en 4 vegades el seu volum; és a dir, per 2 cullerades de llavors chía, 8 d’aigua. Es poden deixar més hores, fins a 24, sempre que es mantinguin refrigerades.

2. Poseu la chía, l’aigua de coco o llet d’ametlla o civada, els maduixots i els superaliments a la batedora; bateu fins a obtenir un batut cremós.

3. Decoreu amb magrana, gerds i fulles de menta per arrodonir el batut i obtenir un resultat irresistible.

Elka Mocker

Elka Mocker
Health coach nutricional, creadora de receptes i del blog LalaKitchen.com
Promotora d'una alimentació i estil de vida saludables
elka@lalakitchen.com