lalakitchen-ets-batido-verde-tropical-1

Un batut verd refrescant, cremós, depuratiu, diürètic, antiinflamatori i antioxidant, només per anomenar algunes de les propietats dels ingredients tan meravellosos que porta.

Aquest batut verd ho té tot. La combinació d’ingredients fan que sigui una festa tropical que us encantarà esmorzar, berenar o fins i tot dinar

Una manera deliciosa d’alcalinitzar, depurar i nodrir les cèl·lules. Aquest batut que podreu preparar en només cinc minuts us deixarà de ben segur un gran somriure a la cara. I per què? Doncs perquè no hi ha res com sentir que ens cuidem alhora que gaudim d’un àpat o beguda deliciosa. I és que les eleccions que fem a l’hora de menjar ens influeixen moltíssim en l’estat d’ànim. Segur que podeu recordar algun cop que heu menjat més del compte o que heu menjat alguna cosa que sabeu que no us va bé. Oi que no és una sensació plaent? Aquí entra en joc el factor mental. Òbviament si mengeu de manera excepcional alguna cosa que sabeu que no us és bona, però ho feu conscientment, moderadament i donant-vos permís, és més que probable que no experimenteu aquesta sensació de desgrat i pesadesa. En fi, centrem-nos; en realitat aquest batut no té res a veure amb aquesta sensació d’excés. Tot al contrari. Sí que té a veure, però, amb la sensació de plaer que proporciona el fet d’escollir aliments que sabem que ens nodreixen i que alhora són una autèntica delícia per al paladar. I vosaltres us mereixeu gaudir la vida. I per això us mereixeu preparar-vos plats que us agradin d’allò més.

A mi m’encanta fer servir part de la fruita congelada; així s’aconsegueix un batut especialment cremós, ideal per prendre sota el sol.

Si, a l’hora de preparar el batut, el paladar us demana una mica més de dolç, podeu afegir-hi un dàtil, una mica de sucre de coco o xilitol; tot depèn del moment del dia i de les vostres preferències a l’hora d’endolcir.

A la recepta incorporo crema de llet de coco; em refereixo a la part sòlida que hi ha a les llaunes de llet de coco, però també podeu fer servir la llet de coco en pols de la marca Salud Viva.

lalakitchen-ets-batido-verde-tropical-textos-CAT

La recepta

  • Quantitat: 1 persona
  • Temps: 5 min
  • Estris: batedora

Ingredients

  • 1 cogombre gros sense pelar
  • 2 rodanxes grosses de pinya ben madura (pot ser congelada)
  • 1 plàtan madur (pot ser congelat)
  • 2 branques d’api (sense fulles)
  • un bon manat de fulles de menta
  • unes fulles d’ espinacs (opcional)
  • 200 ml de llet casolana d’ametlla o 200 ml de llet de civada amb coco d’Amandín
  • ¼ T de crema de llet de coco o llet de coco en pols de Salud Viva (per incrementar el sabor tropical en qualsevol dels dos casos)

Preparació:

1. Poseu tots els ingredients a la batedora i bateu-los fins que no quedin grumolls.

Elka Mocker
Elka Mocker

Health coach nutricional, creadora de receptes i del blog LalaKitchen.com
Promotora d’una alimentació i estil de vida saludables