tarta-frutos-bosque-web-2

L’estiu ja és aquí i arriba esmorzar tranquils, eterns, amb amics o nens sota un arbre o un para-sol a la terrassa o jardí. Esmorzars festius per llepar-se’n els dits. Aquest pastís és perfecte per a aquest moment o també per berenar.

El millor és que és molt ràpid de fer, i només cal posar-lo mitja hora al forn i després deixar-lo refredar mitja hora més com a mínim.

molt poc sucre –en aquest cas només de coco–, així que té un índex glucèmic moderat. Si no teniu sucre de coco podeu posar-n’hi un altre, com panela; això sí, en aquest cas l’índex glucèmic pujarà força.

També porta una mica d’arrowroot, que és un midó que faig servir per espessir el suc que deixen anar els fruits quan els cuinem. Si no teniu arrowroot podeu en fer servir un altre.

tarta-frutos-bosque-web-4

La base està feta amb flocs de civada sense gluten i farina d’arròs integral, i per fer el crumble només hi he afegit una mica de cardamom en pols i ratlladura de llimona; aquest simple ajust li dóna un toc molt fresc i especial.

Un cop a la taula l’he servit amb herbes aromàtiques del meu jardí –menta fresca i farigola–, però si en teniu unes altres no dubteu a experimentar. Estic segura que l’alfàbrega també hi ha de quedar molt bé!

Us prometo que així ja serà un èxit, però si la voleu acabar de vestir, sempre la podeu acompanyar amb una mica de nata de coco muntada o gelat de plàtan.

La nata de coco es fa refredant una llauna a la nevera i batent la part sòlida amb unes varetes o robot de cuina; i el gelat de plàtan simplement es fa triturant plàtan congelat amb la batedora. Podeu veure-ho al meu blog.

Espero que gaudiu molt de l’estiu, del pastís i de la companyia.

tarta-frutos-bosque-web-CAT

 

La recepta

  • Quantitat: un pastís d’uns 25 cm
  • Temps: 20 min + 45 cocció
  • Estris: un motlle de pastís de 25 cm de diàmetre

Ingredients base

  • 1 T de flocs de civada sense gluten fets farina
  • 1 T de farina d’arròs integral
  • 1/3 T de sucre de coco (fet glass)
  • ½ T d’oli de coco fos
  • ½ beina de vainilla
  • 1 c de llevat
  • una mica de sal

Ingredients farciment

  • 3 T de fruits del bosc (poden ser congelats)
  • 3 C de sucre de coco (més, si es vol que el pastís sigui menys àcid)
  • 3 c d’arrowroot

Ingredients crumble

  • 2 C de flocs de civada sense gluten
  • 1 C de sucre de coco
  • ½ c de cardamom en pols
  • la ratlladura de mitja llimona
  • una mica d’oli de coco (només si és necessari)

Preparació:
Preescalfeu el forn a 200 °C

  1. Poseu tots els ingredients secs de la base del pastís en un bol i barregeu molt bé amb una cullera de fusta.
  2. Afegiu-hi l’oli de coco fos. Barregeu-ho bé.
  3. Folreu el motlle amb paper d’enfornar i pressioneu la massa en el fons i els laterals. No ha de ser gaire gruixut. Sobrarà una mica de massa; reserveu-la.
  4. Afegiu els ingredients del crumble a la massa, i barregeu-los bé. Si queda gaire sec, afegiu-hi una cullereta d’oli. Reserveu.
  5. Si els fruits del bosc són congelats, descongeleu-los lleugerament en una olla, afegiu-hi el sucre de coco i l’arrowroot i barregeu-ho (fora del foc).
  6. Farciu el pastís amb els fruits i poseu-hi el crumble per sobre.
  7. Abaixeu el forn a 180 °C , poseu el pastís al centre i enforneu per dalt i per baix uns 35 minuts o fins que la base estigui daurada i cruixent.
  8. Retireu-lo del forn i deixeu-lo refredar.
  9. Serviu-lo decorat amb unes fulles de menta fresca i farigola.

Elka Mocker
Elka Mocker

Health coach nutricional.
Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

    @ama.come.vive.brilla
banner