És un plat a base d’ous, tomàquets i iogurt que demana a crits pa per acompanyar. Generalment se serveixen amb pa pla naan o pa de pita, però jo els he acompanyat amb casabe.

Us aconsello punxar el rovell perquè s’escampi pel bol, i es barregi amb el iogurt i tots els altres sabors.

Ous turcs

La recepta: Ous turcs

Ingredients

  • 2 ous
  • 1 albergínia petita
  • 250 g de iogurt de coco
  • 3 tomàquets secs
  • 100 g de cirerols
  • 2 c. s. de magrana
  • 1 branqueta de menta
  • 3 c. p. de Dukkah Nature

Preparació

  1. Partiu l’albergínia per la meitat i dibuixeu quadrats amb la punta del ganivet a la polpa. Disposeu-la en una safata de forn i enforneu-la a 180durant 25 minuts aproximadament.
  2. En una altra safata de forn, poseu els cirerols amb una mica d’oli d’oliva i enforneu a 180 durant 10 minuts més o menys.
  3. Hidrateu els tomàquets secs en un bol amb aigua durant uns minuts. Tritureu-los amb els cirerols.
  4. Per escalfar els ous: poseu aigua a bullir en un cassó, i trenqueu els ous en dues tasses separades. Quan l’aigua bulli, tireu-hi un rajolí de vinagre de poma, feu un remolí, tireu-hi l’ou i, al cap de 4-5 minuts, traieu-lo amb una escumadora. Repetiu el procediment amb l’altre ou.
  5. Per emplatar: poseu una base de iogurt de coco, la salsa de tomàquet per sobre, els ous i, finalment, unes fulles de menta picades, uns grans de magrana, 3 culleradetes de Dukkah i un rajolí d’oli d’oliva verge extra.

Berta Pedreño, creadora de Sanando mi intestino

banner