És un plat a base d’ous, tomàquets i iogurt que demana a crits pa per acompanyar. Generalment se serveixen amb pa pla naan o pa de pita, però jo els he acompanyat amb casabe.
Us aconsello punxar el rovell perquè s’escampi pel bol, i es barregi amb el iogurt i tots els altres sabors.
La recepta: Ous turcs
Ingredients
- 2 ous
- 1 albergínia petita
- 250 g de iogurt de coco
- 3 tomàquets secs
- 100 g de cirerols
- 2 c. s. de magrana
- 1 branqueta de menta
- 3 c. p. de Dukkah Nature
Preparació
- Partiu l’albergínia per la meitat i dibuixeu quadrats amb la punta del ganivet a la polpa. Disposeu-la en una safata de forn i enforneu-la a 180durant 25 minuts aproximadament.
- En una altra safata de forn, poseu els cirerols amb una mica d’oli d’oliva i enforneu a 180 durant 10 minuts més o menys.
- Hidrateu els tomàquets secs en un bol amb aigua durant uns minuts. Tritureu-los amb els cirerols.
- Per escalfar els ous: poseu aigua a bullir en un cassó, i trenqueu els ous en dues tasses separades. Quan l’aigua bulli, tireu-hi un rajolí de vinagre de poma, feu un remolí, tireu-hi l’ou i, al cap de 4-5 minuts, traieu-lo amb una escumadora. Repetiu el procediment amb l’altre ou.
- Per emplatar: poseu una base de iogurt de coco, la salsa de tomàquet per sobre, els ous i, finalment, unes fulles de menta picades, uns grans de magrana, 3 culleradetes de Dukkah i un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
Berta Pedreño, creadora de Sanando mi intestino