pudding-sarraceno--1

Aquest púding súper cremós està fet amb fajol germinat. Germinar-lo no costa gens, només cal tenir-lo en remull tota la nit. Mitjançant aquest pas (que no requereix cap esforç, només previsió), el gra s’estova, de manera que resulta molt fàcil triturar-lo al matí i fer-ne un púding.

Però no només això! Mitjançant la germinació també fem que aquest gra sigui moltíssim més fàcil de pair i assimilar, ja que els seus midons es transformen en sucres simples i les seves proteïnes en aminoàcids. Per mitjà del remull, la llavor es converteix en un aliment altament enzimàtic, en un aliment tonificant, reparador i nutritiu.

Aquest esmorzar fa que un dels teu àpats sigui 100% crudivegà, sense que ni te n’adonis, cosa que significa que no hi ha leucocitosi digestiva i, per tant, tampoc un desgast innecessari del sistema immunològic.

Prova-ho. Ja veuràs que et sorprendrà com n’és de deliciós, aquest púding. Sense cocció i totalment vegetal.

pudding-sarraceno-2

La recepta

  • Quantitat: 2 persones
  • Temps: 5 min
  • Estris: batedora

Ingredients:

  • 250 ml de llet vegetal
  • 1 T de fajol
  • 1 plàtan petit
  • 4 C de garrofa en pols
  • 1 c de vainilla en pols
  • 1 c de canyella
  • ¼ c d’anís estrellat en pols
  • 1 C de mesquite (garrofer blanc) opcional
  • 3 C de sucre de coco (o dos dàtils)

Extres:

  • Gerds frescos
  • Nibs de cacau

Preparació:

  1. Deixa el fajol en remull tota la nit.
  1. Al matí, renta’l bé sota l’aixeta i escorre’l fins que puguis retirar la pel·lícula viscosa.
  1. Posa-ho a la batedora juntament amb la resta d’ingredients i tritura-ho fins que obtinguis una crema. Prova i ajusta el dolç o les espècies al teu gust.
  1. Serveix amb la fruita i els toppings que més t’agradin (la fruita de baix índex glucèmic com els gerds o els nabius és perfecta).

pudding-sarraceno-CAT

Elka Mocker
Elka Mocker

Health coach nutricional, creadora de receptes i del blog LalaKitchen.com
Promotora d’una alimentació i estil de vida saludables