snack-sarraceno-manzana-canela-3

Crec que arribats a aquest punt ha quedat clar l’amor rotund que tinc pel fajol. I és que aquest pseudocereal, a més de ser una font òptima de proteïnes i de no tenir gluten, és dels ingredients més versàtils que tenim.

Avui farem unes galetes cruixents de poma i canyella, sense sucre afegit i amb fajol germinat, de manera que ja està predigerit, és a dir, que els seus midons són més fàcils d’absorbir, la seva qualitat enzimàtica es multiplica i a més té un efecte alcalinitzant.

No hi posarem sucre perquè gràcies a la deshidratació, el sucre contingut de forma natural en la poma es concentrarà i donarà el toc just de dolçor. Però si sou llaminers i hi voleu afegir alguna cosa, podeu optar per unes panses triturades o un parell de dàtils amb la poma.

Tot i que aquesta recepta és molt fàcil de fer i té molts pocs ingredients, demana una mica de previsió i temps de deshidratació, però l’esforç val la pena! Germinar el fajol és molt fàcil, ja que ho fa molt de pressa i és una activitat ideal per fer amb nens, que gaudiran molt menjant-se un snack fet per ells. Amb una mica de llet vegetal com si fos un musli els encantarà.

La recepta

 • Quantitat: uns 300 g
 • Temps: 15 min preparació + 16 hores deshidratació
 • Estris: batedora + deshidratadora

Ingredients:

 • 1 T de fajol
 • 1’5 T de puré de poma cru (calen unes 4-5 pomes)
 • 1 poma pelada i trossejada
 • 2 c de canyella de Ceilan

snack-sarraceno-manzana-canela-TXT-CAT

snack-sarraceno-manzana-canela-1

Preparació:

 1. Poseu el fajol en remull una hora, escorreu-lo i deixeu-lo en un colador perquè comenci a germinar. Cal remullar-lo unes 3 vegades al dia i tardarà unes 24 o 48 hores a germinar (depenent de la temperatura ambient). Quan li comenci a sortir la tija estarà a punt.
 1. Peleu totes les pomes i traieu-ne les llavors, trossegeu-ne una en trossos similars. Reserveu. Tritureu les altres pomes amb la batedora fins a obtenir un puré.
 1. Barregeu el fajol, el puré de poma, els trossos de poma i la canyella en un bol i esteneu la mescla de forma compacta sobre un full de teflex. Deshidrateu-ho 8 hores a 42 °C, i gireu-ho (amb l’ajuda d’una altra de les safates de la deshidratadora) i deshidrateu-ho 8 h més o fins que estigui cruixent.
 1. Guardeu l’snack en un pot de vidre dins la nevera fins a una setmana.

Elka Mocker
Elka Mocker

Health coach nutricional.
Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

    @ama.come.vive.brilla
banner