lalakitchen-batido-brocoli-1

Podem millorar la salut incorporant batuts verds a la dieta? I tant! De fet és una de les millors maneres d’incrementar el verd cru i, per tant, aliments rics en clorofil·la, minerals, enzims, fitonutrients i altres substàncies protectores, netejadores i reparadores de les cèl·lules i teixits I què té aquest superbatut que el fa tan especial? Si us interessa, seguiu llegint, perquè us sorprendreu.

Aquest batut, gràcies als germinats, l’espinac i el bròquil cru, té la qualitat de netejar la sang en profunditat, d’oxigenar; per això és purificador. Ric en clorofil·la, una substància semblant a l’hemoglobina de la sang que, en lloc de transportar ferro, conté magnesi, un dels minerals imprescindibles per al funcionament correcte de l’organisme.

Els germinats són grans depuratius de la sang, ja que totes les plantes en el seu procés de germinació tenen un gran poder regeneratiu i revitalitzant

Però és especialment el germinat d’alfals el que ens aporta aquestes qualitats depuratives, ja que és capaç de netejar impureses de la sang i també dels pulmons i ronyons.

També té un efecte antiinflamatori gràcies als seus ingredients verds i també a les llavors de cànem que l’acompanyen, ja que són una bona font d’omega-3. A més, podem dir que són el més nutritiu d’aquest batut per la quantitat de proteïnes que contenen.

I, per si no n’hi hagués prou, és una bona idea afegir germinats als batuts (de fet, és fantàstic incloure’ls en tots els àpats, ja que són rics en enzims, nutrients assimilables, ja que en el procés de germinació dels nutrients es converteixen en la seva forma simple (proteïnes en aminoàcids, carbohidrats en sucres simples, greixos en àcids grassos).

Els germinats són una font excel·lent de vitamines i minerals. Mitjançant la germinació, s’incrementen de manera exagerada les vitamines, minerals i proteïnes contingudes en la llavor. Les llenties, per exemple, gairebé no tenen vitamina C; però, quan les germinem es converteixen en una de les millors fonts d’aquesta vitamina. No us sembla meravellós que, només donant-li les condicions per començar a créixer, un aliment es transformi i sigui capaç de canviar i fer disponible els seus nutrients per al que més endavant seria una planta? Els germinats són autèntiques bombes nutricionals.

Els germinats són grans depuratius de la sang, ja que totes les plantes en el seu procés de germinació (naixement i transformació) tenen un gran poder regeneratiu i revitalitzant, únic per mantenir i recuperar la salut depurant l’organisme.

lalakitchen-batido-brocoli-germinados-1

L’alfals

L’alfals, el nostre germinat d’avui, és especialment ric en vitamines (B1, B2, E, K), minerals com el fòsfor, calci (cinc vegades més que la llet), magnesi, potassi, sofre i és a més molt proteic i ric en ferro, fet que el fa ideal per a casos d’anèmia i osteoporosi. Per aquesta raó, combat fatiga i debilitat.

No hem d’oblidar les propietats del bròquil cru. Tota la família de les cols és rica en una substància anomenada glucosinolats. En estudis recents s’ha comprovat la seva activitat anticancerígena, però perquè aquests glucosinolats facin efecte en l’organisme necessitem mastegar-los o batre’ls per trencar-ne els enllaços i fer-los disponibles per a l’organisme. A més, es destrueixen a temperatures elevades, per la qual cosa convé prendre el bròquil cru o poc cuinat al vapor. I afegeixo, no llenceu el tronc, sobretot si és per al batut, ja que és molt ric en calci: peleu-lo i no dubteu a posar-lo dins el batut verd, que a més ajudarà a netejar la sang i serà ric en calci assimilable

Per la seva banda, l’herba de blat és totalment opcional, però és un superaliment meravellós per complementar una dieta en què potser falten minerals, i també per donar una aportació extra de clorofil·la. A banda, també és coneguda perquè neteja sang, fetge i perquè reforça el sistema immunològic. Personalment prefereixo afegir-la per sobre dels batuts, ja que té un gust massa intens i tendeix a sobresortir per sobre de qualsevol altre sabor.

lalakitchen-batido-brocoli-germinados-txt-CAT

La recepta

  • Quantitat: 1 persona
  • Temps: 5 min
  • Estris: batedora

Ingredients:

  • 4 flors de bròquil
  • 1 manat d’espinacs
  • ½ T de germinats d’alfals
  • 1 poma gran
  • 2 C de llavors de cànem pelades
  • herba de blat en pols (opcional)
  • 150 ml d’aigua

Preparació:
1. Poseu l’aigua a la batedora juntament amb les llavors de cànem, afegiu-hi la resta d’ingredients menys l’herba de blat i bateu.

2. Afegiu l’herba de blat per sobre.

Elka Mocker
Elka Mocker

Health coach nutricional, creadora de receptes i del blog LalaKitchen.com
Promotora d'una alimentació i estil de vida saludables

    @ama.come.vive.brilla