La recepta: Bacallà amb salsa de tomàquet i tàperes
Ingredients (4 persones)
- 4 talls de bacallà (1 per persona)
- 500 g de tomàquet triturat
- 1 ceba
- 3 c.s. de tàperes + 1 c.s. per decorar
- 1 caiena (opcional)
- Julivert picat
- 4 c.s. d’oli d’oliva verge extra
- Sal al gust
Elaboració:
- En una olla baixa o paella, daureu la ceba ben picada amb l’oli d’oliva a foc mitjà durant 4-5 minuts i també afegiu-hi la caiena si ho voleu un punt picant.
- Piqueu les 3 cullerades de tàperes, i afegiu-les a la ceba quan estigui daurada, cuineu 2 minuts i afegiu-hi el tomàquet triturat. Deixeu cuinar a foc mitjà 20-25 minuts, fins que redueixi, s’evapori l’aigua del tomàquet i aquest es cuini bé.
- Una vegada passat el temps, tasteu-ho i poseu-hi més sal si cal, afegiu-hi les rodanxes de bacallà i cobriu bé amb la salsa de tomàquet. Cuineu 7-8 minuts, fins que el bacallà estigui al punt.
- Serviu amb una mica de julivert picat i unes tàperes senceres per sobre.
Consells:
- A més de la ceba, hi podeu posar altres verdures, com carbassó, pebrot, albergínia i fer una base més semblant a la samfaina.
- La mateixa recepta es podria fer amb un altre peix: lluç, salmó o verat, per exemple.
- Es pot preparar amb antelació i guardar a la nevera un màxim de 2 dies. Escalfeu el plat en una olla abans de tornar-lo a consumir.
María Albero. Creadora del blog i Instagram Saboreanda. Cuina mediterrània amb receptes fàcils per a cada dia