Bacallà amb salsa de tomàquet i tàperes

La recepta: Bacallà amb salsa de tomàquet i tàperes

Ingredients (4 persones)

  • 4 talls de bacallà (1 per persona)
  • 500 g de tomàquet triturat
  • 1 ceba
  • 3 c.s. de tàperes + 1 c.s. per decorar
  • 1 caiena (opcional)
  • Julivert picat
  • 4 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • Sal al gust

Elaboració:

  • En una olla baixa o paella, daureu la ceba ben picada amb l’oli d’oliva a foc mitjà durant 4-5 minuts i també afegiu-hi la caiena si ho voleu un punt picant.
  • Piqueu les 3 cullerades de tàperes, i afegiu-les a la ceba quan estigui daurada, cuineu 2 minuts i afegiu-hi el tomàquet triturat. Deixeu cuinar a foc mitjà 20-25 minuts, fins que redueixi, s’evapori l’aigua del tomàquet i aquest es cuini bé.
  • Una vegada passat el temps, tasteu-ho i poseu-hi més sal si cal, afegiu-hi les rodanxes de bacallà i cobriu bé amb la salsa de tomàquet. Cuineu 7-8 minuts, fins que el bacallà estigui al punt.
  • Serviu amb una mica de julivert picat i unes tàperes senceres per sobre.

Consells:

  • A més de la ceba, hi podeu posar altres verdures, com carbassó, pebrot, albergínia i fer una base més semblant a la samfaina.
  • La mateixa recepta es podria fer amb un altre peix: lluç, salmó o verat, per exemple.
  • Es pot preparar amb antelació i guardar a la nevera un màxim de 2 dies. Escalfeu el plat en una olla abans de tornar-lo a consumir.

María Albero. Creadora del blog i Instagram Saboreanda. Cuina mediterrània amb receptes fàcils per a cada dia

banner