Ingredients
Per a 3 persones
- 600 g de coliflor, neta i tallada a flors
- 250 g de ceba seca, tallada a daus
- 120 g de castanyes cuites*
- 100 g de xirivia, tallada a daus
- 60 ml d’aigua de mar
- Oli d’oliva
- Aigua mineral
- 3 ous
* Es poden comprar ja cuites o bé bullir-les 20 minuts (prèviament s’ha de fer un tall al mig de la castanya), deixar refredar una mica i pelar de seguida: resulta molt més fàcil treure la pell.
Guarnicions
- Llavors de rosella
- Oli d’oliva
- Brots de ruca
- Castanya picada
- Pebre acabat de moldre
Preparació
- Poseu a escalfar 1 c.s. d’oli d’oliva en una cassola; afegiu-hi la ceba i salteu-la amb una mica de sal durant uns 4-5 minuts. Si cal, afegiu-hi aigua mineral per evitar que es cremi.
- Afegiu-hi la coliflor, la xirivia, l’aigua de mar i aigua mineral fins a cobrir només 1/3 de les verdures. Bulliu a foc mitjà i tapat durant 15-20 minuts o fins que les verdures estiguin ben tendres.
- Bateu juntament amb les castanyes cuites i pelades fins a aconseguir una textura fina i cremosa. Si cal, ajusteu la textura amb més aigua mineral.
- Torneu a posar la crema a la cassola i porteu a ebullició amb compte de no esquitxar-vos. Abaixeu el foc i afegiu-hi les clares. Remeneu enèrgicament fins que surtin uns fils blancs, que indiquen que les clares ja estan cuites.
- Serviu la crema ben calenta amb les guarnicions i el rovell d’ou a sobre. Deixeu reposar 2 minuts perquè la mateixa calor de la crema cogui lleugerament el rovell.**
** Prendre el rovell poc cuit és la millor manera de menjar-lo; així evitem que el colesterol s’oxidi.
Cristina Manyer
Coach de salut i professora de cuina saludable i terapèutica