La recepta d’aquest mes està pensada per obrir una mica la ment. M’explico. He vist moltíssimes vegades com, quan les persones que s’apunten a un programa detox amb mi veuen que, en alguna recepta, hi apareix la remolatxa, em demanen per quina altra verdura la poden canviar perquè no els agrada.
Hi ha gent que decideix no fer la recepta i simplement canviar la verdura, però altres persones fan cas a la meva recomanació, que és atrevir-se a fer-la, perquè la remolatxa menjada així queda boníssima. Després, aquestes persones es converteixen en fans incondicionals de la remolatxa.
De fet, no es perd res per experimentar amb un sabor o una textura nova, oi? És fort adonar-se fins a quin punt ens costen els canvis i sortir de la zona de confort o de llançar-nos al que és desconegut! Fins i tot a l’hora d’explorar un aliment nou! Jo sempre explico que és part de la condició humana sentir aquesta por al canvi, igual que la necessitat de seguretat, la por a allò desconegut i la mandra d’explorar realitats noves, però potser a vegades ens pot anar bé sentir tota aquesta por i el neguit de la novetat i, tot i això, atrevir-nos a fer-ho.
Així que, en aquest cas, el meu consell seria el contrari que en la recepta anterior, on convidava a modificar-la al gust, perquè m’agradaria que us atrevíssiu a menjar la remolatxa espiralitzada, sobretot si us penseu que no us agrada aquesta verdura.
És una recepta molt fàcil de fer, molt ràpida i ve de gust menjar-la tant quan fa més calor com en èpoques de fred.
Ah, quan ja l’hàgiu fet amb remolatxa, experimenteu a la cuina. Queda bé amb patata, amb carbassa, amb carbassó, amb pastanaga, amb moniato…
La recepta
Ingredients
- 2 remolatxes cuites sense pell (les venen ja així)
- 1 ceba gran
- 2 grans d’all
- 150 g de bolets xiitake
- 1 grapat d’espinacs crus
- Sal marina sense refinar
- Oli d’oliva verge extra primera pressió en fred
- 1 c.c. de curri
- 1 c.c. de pebre negre
- 1 c.c. de nou moscada
Preparació
- Talleu la ceba ben petita. Reserveu.
- Escalfeu una paella a foc mitjà. Afegiu-hi l’oli d’oliva i la ceba. Abaixeu el foc.
- Incorporeu la sal, el pebre, la nou moscada i el curri.
- Deixeu que es vagi daurant a foc ben baix.
- Netegeu bé els bolets i talleu-los a quarts.
- Incorporeu-los a la paella on hi ha la ceba.
- Un cop han passat 8-10 minuts, tanqueu el foc i reserveu.
- Espiralitzeu les remolatxes.
- Munteu el plat final amb una base d’espinacs, afegiu-hi el saltat i, a sobre, la remolatxa.
- Escampeu una mica de curri per sobre de la remolatxa.
- ¡A gaudir!