Aquesta frittata de bròcoli i kale seduirà el vostre paladar i el de tota la família, ja que aporta salut i plaer sense complicacions i en poc temps.

Aquesta recepta ho té tot! Es tracta d’una manera deliciosa d’aportar una bona quantitat de verdures al plat, juntament amb aromes i espècies terapèutiques d’acció antioxidant i antiinflamatòria, acompanyades d’una proteïna completa i de qualitat, com la de l’ou.

La frittata és similar a una truita: és molt fàcil de cuinar i combina amb qualsevol verdura, de manera que es pot repetir recepta un cop i un altre, variant les verdures, com passa en qualsevol dieta equilibrada.

Una opció ideal per als sopars quan no volem complicacions, però sí molt de sabor i cuidar la salut. Apta per a tota la família, aquesta recepta convida a compartir i a gaudir d’allò que és bo, aporta minerals i vitamines com el calci, ferro, betacarotens i compostos ensofrats. La ceba i l’all són aliats de les defenses, a més d’aportar una funció prebiòtica: són l’aliment preferit de la microbiota i la salut intestinal.

Obtenim, així, pura felicitat digestiva en cada mos!

La recepta

  • Temps de preparació: 15 minuts
  • Temps de cocció: 25 minuts
  • Racions: 4 mitjanes

Ingredients

  • 1 gra d’all pelat i premsat (o trossejat)
  • 1 ceba morada o de Figueres petita, trossejada
  • ½ bròcoli trossejat (sense tronc)
  • 1 pastanaga grossa bio sense pelar i ratllada
  • 3 tasses de fulles de kale (sense el tronc central)
  • 4 ous bio
  • 125 ml de nata vegetal bio
  • 1/3 de tassa de beguda vegetal al gust
  • Sal sense refinar
  • 1 c.c. de pebre negre
  • 1 c.p. de cúrcuma en pols
  • 1 c.p. de pebre vermell fumat en pols
  • 1 c.s. de farigola seca
  • 1 c.s. de romaní sec
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Blanquegeu les fulles de kale, col·locant-les en aigua calenta durant uns 3 minuts, fins que quedin toves, i escorreu-les bé. Reserveu.
  3. Piqueu, per separat, el bròcoli, pastanaga i ceba. Reserveu.
  4. Bateu els ous amb la nata i la beguda vegetal, i afegiu-hi un punt de sal i espècies. Reserveu.
  5. Poseu un rajol d’oli d’oliva a la paella, i daureu la ceba i l’all, tot seguit del bròcoli i, 3 minuts més tard, la pastanaga. Barregeu-ho tot bé amb les herbes aromàtiques.
  6. Retireu les verdures del foc i afegiu al bol dels ous batuts. Remeneu tot i barregeu-ho tot bé.
  7. Aboqueu-ho tot a la paella (especial per forn) i coeu al forn durant 25 minuts o fins que quedi tot ben daurat.
  8. Tireu-hi una mica de pebre vermell al gust per sobre i serviu.

 

 Mareva Gillioz

Coach i dietista