Aquest sopar el tenim a punt en mitja hora i és molt fàcil de preparar. Talleu els moniatos pel mig per escurçar el temps de cocció i poder preparar el farciment mentre es couen. Serviu-los en bols.

Racions: per a 4 persones

Temps de preparació: 30 minuts

La recepta

Ingredients

Per als moniatos:

  • 2 moniatos mitjans nets i tallats longitudinalment pel mig
  • Oli d’oliva
  • Pessic de sal

Pel farciment:

  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 1 ceba vermella picada
  • ¼ tassa/30 g de pinyons
  • 1 porro gran tallat a rodanxes
  • 2 grapats d’espinacs baby
  • 1 tassa/165 g de cigrons cuits i escorreguts
  • 80 g de formatge feta esmicolat

Per la salsa:

  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • ½ gra d’all ratllat
  • 4 culleres de suc de llimona
  • Pessic de pebre de Caiena
  • 2 culleres d’herbes fresques picades (julivert, anet, alfàbrega, etc.)

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 210 ºC.
  2. Poseu els moniatos tallats de cap per amunt en una safata amb una mica d’oli d’oliva i sal. Enforneu uns 30 minuts o fins que estiguin fets.
  3. Mentrestant, escalfeu l’oli d’oliva a foc mitjà en una paella i caramel·litzeu la ceba uns 8 minuts sense que es cremi.
  4. Afegiu els pinyons i torreu uns 3 minuts.
  5. Afegiu el porro tallat a rodanxes fines i cuineu uns 8 minuts o fins que estigui translúcid.
  6. Afegiu els espinacs baby i cuineu 3 minuts més.
  7. Afegiu els cigrons escorreguts i el formatge feta, pebre i sal.
  8. Per fer la salsa, barregeu tots els ingredients en un bol.
  9. Obriu una mica cada moniato i ompliu amb la barreja de porros, cigrons i feta. Serviu amb una mica de salsa per sobre.

Si ho voleu, podeu substituir la salsa per algun pesto.

I recordeu que tots els ingredients d’aquesta recepta els podreu comprar a Biospace, el súper d’alimentació ecològica d’alta qualitat de Barcelona, i també en línia!

 

Chloé Sucrée – Beingbiotiful