Aquest sopar el tenim a punt en mitja hora i és molt fàcil de preparar. Talleu els moniatos pel mig per escurçar el temps de cocció i poder preparar el farciment mentre es couen. Serviu-los en bols.
Racions: per a 4 persones
Temps de preparació: 30 minuts
La recepta
Ingredients
Per als moniatos:
- 2 moniatos mitjans nets i tallats longitudinalment pel mig
- Oli d’oliva
- Pessic de sal
Pel farciment:
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1 ceba vermella picada
- ¼ tassa/30 g de pinyons
- 1 porro gran tallat a rodanxes
- 2 grapats d’espinacs baby
- 1 tassa/165 g de cigrons cuits i escorreguts
- 80 g de formatge feta esmicolat
Per la salsa:
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- ½ gra d’all ratllat
- 4 culleres de suc de llimona
- Pessic de pebre de Caiena
- 2 culleres d’herbes fresques picades (julivert, anet, alfàbrega, etc.)
Elaboració
- Escalfeu el forn a 210 ºC.
- Poseu els moniatos tallats de cap per amunt en una safata amb una mica d’oli d’oliva i sal. Enforneu uns 30 minuts o fins que estiguin fets.
- Mentrestant, escalfeu l’oli d’oliva a foc mitjà en una paella i caramel·litzeu la ceba uns 8 minuts sense que es cremi.
- Afegiu els pinyons i torreu uns 3 minuts.
- Afegiu el porro tallat a rodanxes fines i cuineu uns 8 minuts o fins que estigui translúcid.
- Afegiu els espinacs baby i cuineu 3 minuts més.
- Afegiu els cigrons escorreguts i el formatge feta, pebre i sal.
- Per fer la salsa, barregeu tots els ingredients en un bol.
- Obriu una mica cada moniato i ompliu amb la barreja de porros, cigrons i feta. Serviu amb una mica de salsa per sobre.
Si ho voleu, podeu substituir la salsa per algun pesto.
I recordeu que tots els ingredients d’aquesta recepta els podreu comprar a Biospace, el súper d’alimentació ecològica d’alta qualitat de Barcelona, i també en línia!
Chloé Sucrée – Beingbiotiful