Aquest plat d’origen tailandès no és més que un saltat de fideus d’arròs amb una proteïna d’elecció (llagostins, vedella, pollastre o tofu) i ou, acompanyat de brots de soja verda germinada, cibulet, llima, cacauets picats i flocs de xili.
Com que els cacauets resulten molt indigestos per a molta gent, els substituirem pel nostre Como Dukkah Hot, per donar-li un toc picant.
Sabies que els germinats de llegums són rics en l’enzim DAO? Seran els teus aliats si tens problemes per degradar la histamina!
La recepta: Pad Thai de llagostins i dukkah
Ingredients:
- 75 g de tallarines d’arròs
- 6 llagostins
- 1 ou
- 1/4 de carbassó
- 1 pastanaga
- 1 endívia
- 1 grapat de cibulet
- 1 grapat de germinats de mongeta mungo
- 1 rodanxa de llima
- 2 c. p. de Dukkah Hot
- Coco Aminos o tamari
- Oli de coco
- Sal
Elaboració:
- Cuineu les tallarines d’arròs seguint les instruccions del paquet.
- Talleu la pastanaga i l’endívia a tires i el carbassó a quadradets.
- En un bol, bateu l’ou amb un pessic de sal.
- Cobriu el fons d’un wok amb oli de coco i, quan estigui calent, afegiu-hi les verdures. Salteu-ho ràpidament a foc fort.
- Abaixeu una mica el foc i afegiu-hi la salsa coco Aminos, els llagostins i l’ou i remeneu-ho perquè s’integri tot bé.
- Finalment, afegiu-hi les tallarines i aparteu-ho del foc.
- Emplateu juntament amb el cibulet, els brots, la rodanxa de llima i el Dukkah Hot.
Berta Pedreño, creadora de Sanando mi intestino