Aquest plat d’origen tailandès no és més que un saltat de fideus d’arròs amb una proteïna d’elecció (llagostins, vedella, pollastre o tofu) i ou, acompanyat de brots de soja verda germinada, cibulet, llima, cacauets picats i flocs de xili.

pad thai

Com que els cacauets resulten molt indigestos per a molta gent, els substituirem pel nostre Como Dukkah Hot, per donar-li un toc picant.

Sabies que els germinats de llegums són rics en l’enzim DAO? Seran els teus aliats si tens problemes per degradar la histamina!

La recepta: Pad Thai de llagostins i dukkah

Ingredients:

  • 75 g de tallarines d’arròs
  • 6 llagostins
  • 1 ou
  • 1/4 de carbassó
  • 1 pastanaga
  • 1 endívia
  • 1 grapat de cibulet
  • 1 grapat de germinats de mongeta mungo
  • 1 rodanxa de llima
  • 2 c. p. de Dukkah Hot
  • Coco Aminos o tamari
  • Oli de coco
  • Sal

Elaboració:

  1. Cuineu les tallarines d’arròs seguint les instruccions del paquet.
  2. Talleu la pastanaga i l’endívia a tires i el carbassó a quadradets.
  3. En un bol, bateu l’ou amb un pessic de sal.
  4. Cobriu el fons d’un wok amb oli de coco i, quan estigui calent, afegiu-hi les verdures. Salteu-ho ràpidament a foc fort.
  5. Abaixeu una mica el foc i afegiu-hi la salsa coco Aminos, els llagostins i l’ou i remeneu-ho perquè s’integri tot bé.
  6. Finalment, afegiu-hi les tallarines i aparteu-ho del foc.
  7. Emplateu juntament amb el cibulet, els brots, la rodanxa de llima i el Dukkah Hot.

 

Berta Pedreño, creadora de Sanando mi intestino

banner