Racions: per a 2 persones

Temps preparació: 20 minuts

Grau de dificultat: baixa

Ingredients

  • 1 l de brou vegetal eco
  • 1/4 bròquil tallat a flors petites
  • 1 pastanaga tallada a daus petits
  • 1/2 ceba tendra tallada a juliana molt fina
  • 2 xiitakes laminats
  • 1 carbassó pelat* (si és eco, es pot fer servir la pell per fer una salsa)
  • Fulles d’espinacs frescos
  • Col tallada a juliana molt fina
  • 1 c.p. de miso sense gluten o salsa de tamari (salsa de soja sense blat)

Per a les tires de tempeh

  • 1 paquet de tempeh de cigrons tallat a barretes
  • Sèsam integral torrat
  • Mostassa eco
  • Oli d’oliva verge extra

Ingredients guarnicions

  • Pebre acabat de moldre
  • Llavors de sèsam negre
  • Cibulet fresc o qualsevol herba aromàtica fresca
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació

  1. Un cop les verdures estiguin preparades i reservades per separat, aboqueu el brou en un cassó i porteu a ebullició.
  2. Bulliu cada verdura en el brou per separat durant 2 minuts cadascuna i retireu amb l’ajuda d’una cullera o colador. Reserveu.
  3. Prepareu el carbassó pelat en forma d’espaguetis amb un espiralizador o un pelador. Bulliu a foc mitjà durant 1 minut i reserveu.
  4. En el brou restant, amb el foc apagat i sense bullir, afegiu-hi 1 c.p. de miso i barregeu bé per dissoldre’l, si cal amb l’ajuda d’un colador.
  5. Per a les tires de tempeh cruixent, poseu una capa fina de sèsam sobre d’un plat, i reserveu. Coeu a la planxa el tempeh fins que es dauri per totes dues cares. Reserveu en un plat. Poseu una capa fina de mostassa en una cara de cada barreta de tempeh i pressioneu sobre el sèsam.
  6. Emplateu les verdures al gust, el brou amb el miso i les barretes de tempeh cruixent. Acabeu el plat amb un toc de pebre acabat de moldre, unes llavors de sèsam negre i herbes fresques al gust.

 

Cristina Manyer

Coach de salut i professora de cuina saludable i terapèutica