Racions: per a 2 persones
Temps preparació: 20 minuts
Grau de dificultat: baixa
Ingredients
- 1 l de brou vegetal eco
- 1/4 bròquil tallat a flors petites
- 1 pastanaga tallada a daus petits
- 1/2 ceba tendra tallada a juliana molt fina
- 2 xiitakes laminats
- 1 carbassó pelat* (si és eco, es pot fer servir la pell per fer una salsa)
- Fulles d’espinacs frescos
- Col tallada a juliana molt fina
- 1 c.p. de miso sense gluten o salsa de tamari (salsa de soja sense blat)
Per a les tires de tempeh
- 1 paquet de tempeh de cigrons tallat a barretes
- Sèsam integral torrat
- Mostassa eco
- Oli d’oliva verge extra
Ingredients guarnicions
- Pebre acabat de moldre
- Llavors de sèsam negre
- Cibulet fresc o qualsevol herba aromàtica fresca
- Oli d’oliva verge extra
Preparació
- Un cop les verdures estiguin preparades i reservades per separat, aboqueu el brou en un cassó i porteu a ebullició.
- Bulliu cada verdura en el brou per separat durant 2 minuts cadascuna i retireu amb l’ajuda d’una cullera o colador. Reserveu.
- Prepareu el carbassó pelat en forma d’espaguetis amb un espiralizador o un pelador. Bulliu a foc mitjà durant 1 minut i reserveu.
- En el brou restant, amb el foc apagat i sense bullir, afegiu-hi 1 c.p. de miso i barregeu bé per dissoldre’l, si cal amb l’ajuda d’un colador.
- Per a les tires de tempeh cruixent, poseu una capa fina de sèsam sobre d’un plat, i reserveu. Coeu a la planxa el tempeh fins que es dauri per totes dues cares. Reserveu en un plat. Poseu una capa fina de mostassa en una cara de cada barreta de tempeh i pressioneu sobre el sèsam.
- Emplateu les verdures al gust, el brou amb el miso i les barretes de tempeh cruixent. Acabeu el plat amb un toc de pebre acabat de moldre, unes llavors de sèsam negre i herbes fresques al gust.
Cristina Manyer
Coach de salut i professora de cuina saludable i terapèutica