El tipus d’alimentació que divulgo des de fa anys és aquella que no només es basa en fer servir aliments saludables, energètics i nutritius sinó que també dono prioritat a que sigui una alimentació intuïtiva, conscient i flexible, on no faci falta contar calories ni macro o micronutrients o estar pensant quants grams de proteïna he menjat al dia.

Crec sincerament que quan les persones s’obsessionen en seguir teories sobre alimentació perden el gran valor de menjar de manera conscient, intuïtiva i flexible, és a dir, segons la gana que tenen en cada moment, les necessitats individuals i úniques i, per descomptat, allò que realment els hi ve de gust. I la veritat és que és una llàstima que sigui així. No hi ha res més bonic i saludable que obrir la nevera, trobar-t’hi aliments naturals i saludables i escollir què vols menjar en cada moment des de l’amor enlloc de fer-ho des de la por, és a dir, des del temor a les calories o si “toca” a aquella hora menjar fruita, per exemple, des de la culpa per desitjar una cosa que no creus que hauries de menjar, des dels remordiments per no haver menjat les llavors o fruits secs remullats com et van dir en un curs de cuina, o des de l’ansietat de desitjar uns aliments que en un moment vas decidir que no podien formar part de la teva dieta.

Faig una crida, avui, amb aquesta recepta, a que la personalitzis segons allò que tinguis a la nevera que et vingui més de gust. És igual si no tens porro, si enlloc d’all negre salteges all normal, si no tens herbes aromàtiques o si no li afegeixes la fulla verda. El què és més important és que desenvolupis la capacitat intuïtiva respecte a l’alimentació, que es tracta de deixar de banda les teories i fer cas a les necessitats reals que tens tu, no el veí o la veïna. D’aquesta manera aprendràs a combinar els aliments de la manera que a tu et sentin millor més enllà de teories, sabràs distingir entre la teva gana real o física i la gana emocional o psicològica, gaudiràs més del menjar perquè no sentiràs culpa ni remordiments i, en definitiva, l’alimentació saludable formarà part de la teva vida de manera natural sense que tot giri al voltant d’ella de manera restrictiva o limitadora.

Ingredients

 • 1 bròquil
 • ½ alvocat gran o 1 de petit
 • 1 porro
 • Base verda (canonges, espinacs, ruca o mesclum)
 • Llavors de gira-sol i carbassa
 • Olives negres
 • Cúrcuma
 • Pebre negre
 • Farigola seca
 • All negre
 • Sal marina sense refinar
 • Oli d’oliva verge extra de primera pressió en fred
 • Aigua filtrada i/o alcalina

Preparació

 1. Netejar bé el bròquil i tallar a arbres petits.
 2. Netejar el porro i tallar a rodanxes fines.
 3. Posar aigua a bullir.
 4. Saltejar el porro a una paella amb una mica d’oli i sal.
 5. Afegir-hi la cúrcuma, el pebre negre i la farigola i baixar el foc. Deixar 10 minuts a foc lent.
 6. Un cop l’aigua està a punt hi afegim el bròquil i deixem que bulli durant 3 minuts.
 7. Mentrestant, en un bol hi posem aigua ben freda (no de l’aixeta) i un cop han passat els 3 minuts, escorrem el bròquil i el posem dins el bol amb l’aigua freda per tallar la cocció i mantenir així tots els nutrients i vitamines.
 8. En un plat hi col·loquem la base verda que haguem escollit i li afegim el bròquil, l’alvocat tallat a làmines, daus o en forma de rosa, el porro saltejat i les olives.
 9. Ho decorem amb llavors de carbassa i gira-sol i amb un all negre tallat ben petit.

 

Núria Roura
Núria Roura

Coach de salut per l’Institute for Integrative Nutrition de Nova York. És autora del llibre Detox SEN. Acompanya les persones a fer canvis d'hàbits profunds i progressius a través de retirs, acompanyament individual, programes en línia, formació i conferències. Comparteix el seu camí de sanació per inspirar a viure i menjar sense culpa, ansietat, culpabilitat ni etiquetes. www.nuriaroura.com

    @nuriarourasen