Maguro tataki (tataki de tonyina amb crema d’alvocat)

Plat principal  |  Restaurant Mas Nomo

La combinació del peix blau amb l'alvocat és ideal per a una dieta saludable. La tonyina amb un maridatge vegetal en ressaltarà les propietats d'aquest deliciós aliment, en aquest plat que ens proposen des del restaurant Mas Nomo.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + 20 minuts

Ingredients

  • 250 g de llom de tonyina
  • Ceba tendra
  • Sèsam blanc

Crema d’alvocat

  • 2 alvocats
  • 1 tomàquet
  • 1/4 de ceba tendra
  • 1/4 de gra d’all
  • 1 llimona
  • Sal/pebre
  • Oli d’oliva

Salsa de soja-balsàmica

  • 250 ml de salsa de soja
  • 250 ml de vinagre balsàmic
  • 60 g de sucre integral ecològic de canya
  • Maicena (la farem servir sempre diluïda en una mica d’aigua i ens servirà per lligar la salsa i donar-hi la textura que més ens agradi)

Dieta

  • Omnívora
Restaurant Mas Nomo

Restaurant Mas Nomo

 

Maguro tataki (tataki de tonyina amb crema d’alvocat)

Plat principal  |  Restaurant Mas Nomo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + 20 minuts

La combinació del peix blau amb l'alvocat és ideal per a una dieta saludable. La tonyina amb un maridatge vegetal en ressaltarà les propietats d'aquest deliciós aliment, en aquest plat que ens proposen des del restaurant Mas Nomo.


Ingredients

  • 250 g de llom de tonyina
  • Ceba tendra
  • Sèsam blanc

Crema d'alvocat

  • 2 alvocats
  • 1 tomàquet
  • 1/4 de ceba tendra
  • 1/4 de gra d'all
  • 1 llimona
  • Sal/pebre
  • Oli d'oliva

Salsa de soja-balsàmica

  • 250 ml de salsa de soja
  • 250 ml de vinagre balsàmic
  • 60 g de sucre integral ecològic de canya
  • Maicena (la farem servir sempre diluïda en una mica d'aigua i ens servirà per lligar la salsa i donar-hi la textura que més ens agradi)

Elaboració

  1. Prepareu primer la salsa que acompanya el plat: poseu tots els ingredients (menys la maicena) en un cassó a foc mitjà. Quan comenci a bullir, abaixeu temperatura al mínim i deixeu reduir 1/3 de la salsa. A continuació, lligueu la salsa amb una mica de maicena diluïda en aigua fins a obtenir la textura desitjada (l'ideal és que quedi com una reducció de vinagre balsàmic).
  2. Per a la crema d'alvocat, piqueu molt finament la ceba tendra amb l'all.
  3. Peleu i retireu les llavors del tomàquet, i talleu la carn a daus. A continuació, obriu els alvocats per la meitat, retireu l'os i la pell.
  4. Barregeu en un bol l'alvocat, la picada ja feta amb la ceba, l’all i el tomàquet. Aixafeu-ho tot fins a obtenir una crema. Afegiu un rajolí de llimona, sal i pebre al gust.
  5. Marqueu el llom de tonyina en una paella molt calenta pels quatre costats, segellant bé el producte, i immediatament poseu-lo en aigua amb gel per tallar la cocció; així quedarà pràcticament cru per dins. Un cop fet, traieu de l'aigua i assequeu-lo molt bé amb paper de cuina. Reserveu.

Muntatge del plat

  1. Talleu el llom de tonyina en trossos fins d'aproximadament 0,5 cm i disposeu de manera elegant al plat.
  2. Poseu la crema d'alvocat per sobre però sense arribar a cobrir tot l'ample de llom i poseu-hi la reducció de soja i balsàmic per sobre.
  3. Decoreu el plat amb una mica de ceba tendra, sèsam blanc i un rajolí d'oli d'oliva.

Restaurant Mas Nomo

Elaboració

  1. Prepareu primer la salsa que acompanya el plat: poseu tots els ingredients (menys la maicena) en un cassó a foc mitjà. Quan comenci a bullir, abaixeu temperatura al mínim i deixeu reduir 1/3 de la salsa. A continuació, lligueu la salsa amb una mica de maicena diluïda en aigua fins a obtenir la textura desitjada (l’ideal és que quedi com una reducció de vinagre balsàmic).
  2. Per a la crema d’alvocat, piqueu molt finament la ceba tendra amb l’all.
  3. Peleu i retireu les llavors del tomàquet, i talleu la carn a daus. A continuació, obriu els alvocats per la meitat, retireu l’os i la pell.
  4. Barregeu en un bol l’alvocat, la picada ja feta amb la ceba, l’all i el tomàquet. Aixafeu-ho tot fins a obtenir una crema. Afegiu un rajolí de llimona, sal i pebre al gust.
  5. Marqueu el llom de tonyina en una paella molt calenta pels quatre costats, segellant bé el producte, i immediatament poseu-lo en aigua amb gel per tallar la cocció; així quedarà pràcticament cru per dins. Un cop fet, traieu de l’aigua i assequeu-lo molt bé amb paper de cuina. Reserveu.

Muntatge del plat

  1. Talleu el llom de tonyina en trossos fins d’aproximadament 0,5 cm i disposeu de manera elegant al plat.
  2. Poseu la crema d’alvocat per sobre però sense arribar a cobrir tot l’ample de llom i poseu-hi la reducció de soja i balsàmic per sobre.
  3. Decoreu el plat amb una mica de ceba tendra, sèsam blanc i un rajolí d’oli d’oliva.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat