Maguro tataki (tataki de tonyina amb crema d’alvocat)

La tonyina amb un maridatge vegetal que en ressalta les propietes en una dieta saludable.

Inici  ›  Recepta de Gastronosalut 11 de novembre 2014 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

El restaurant Mas Nomo, dins de l’hotel Mas de Torrent Hotel & Spa, comparteix amb Etselquemenges un dels seus plats estrella: Maguro tataki. 

La recepta

Maguro tataki (tataki de tonyina amb crema d’alvocat)

El restaurant Mas Nomo ens revela una de les receptes més preuades de la seva carta.


Maguro tataki (tataki de tonyina amb crema d'alvocat)

Ingredients per a quatre persones

  • 250 g de llom de tonyina
  • Ceba tendra
  • Sèsam blanc

Crema d’alvocat:

  • 2 alvocats
  • 1 tomàquet
  • 1/4 de ceba tendra
  • 1/4 de gra d’all
  • 1 llimona
  • Sal/pebre
  • Oli d’oliva

Salsa de soja-balsàmic

  1. 250 ml de salsa de soja
  2. 250 ml de vinagre balsàmic
  3. 60 g de sucre integral ecològic de canya

Maicena (la farem servir sempre diluïda en una mica d’aigua i ens servirà per lligar la salsa i donar-hi la textura que més ens agradi)

Recepta

Prepareu primer la salsa que acompanya el plat: poseu tots els ingredients (menys la maicena) en un cassó a foc mitjà. Quan comenci a bullir, abaixeu temperatura al mínim i deixeu reduir 1/3 de la salsa. A continuació, lligueu la salsa amb una mica de maicena diluïda en aigua fins a obtenir la textura desitjada (l’ideal és que quedi com una reducció de vinagre balsàmic).

Per a la crema d’alvocat, piqueu molt finament la ceba tendra amb l’all.

Peleu i retireu les llavors del tomàquet, i talleu la carn a daus. A continuació, obriu els alvocats per la meitat, retireu l’os i la pell.

Barregeu en un bol l’alvocat, la picada ja feta amb la ceba, l’all i el tomàquet. Aixafeu-ho tot fins a obtenir una crema. Afegiu un rajolí de llimona, sal i pebre al gust.

Marqueu el llom de tonyina en una paella molt calenta pels quatre costats, segellant bé el producte, i immediatament poseu-lo en aigua amb gel per tallar la cocció; així quedarà pràcticament cru per dins. Un cop fet, traieu de l’aigua i assequeu-lo molt bé amb paper de cuina. Reserveu.

Muntatge del plat

Talleu el llom de tonyina en trossos fins d’aproximadament 0,5 cm i disposeu de manera elegant al plat. Poseu la crema d’alvocat per sobre però sense arribar a cobrir tot l’ample de llom i poseu-hi la reducció de soja i balsàmic per sobre.

Decoreu el plat amb una mica de ceba tendra, sèsam blanc i un rajolí d’oli d’oliva.

Informació nutricional

La combinació de peix blau (tonyina) amb l’alvocat és ideal per a una dieta saludable. L’alvocat és un còctel de vitamines (la C i la E) i una font d’antioxidants important per impedir l’envelliment de les cèl·lules. Alerta amb les tonyines de gran tamany, perquè són les que poden acumular mercuri. És preferible optar-ne per les petites.

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt

portada  —  amunt

Maguro tataki (tataki de tonyina amb crema d’alvocat)

La tonyina amb un maridatge vegetal que en ressalta les propietes en una dieta saludable.

Inici  ›  Recepta de Gastronosalut 11 de novembre 2014 | Actualitzat el 3 de juliol 2017

El restaurant Mas Nomo, dins de l’hotel Mas de Torrent Hotel & Spa, comparteix amb Etselquemenges un dels seus plats estrella: Maguro tataki. 

La recepta

Maguro tataki (tataki de tonyina amb crema d’alvocat)

El restaurant Mas Nomo ens revela una de les receptes més preuades de la seva carta.


Maguro tataki (tataki de tonyina amb crema d'alvocat)

Ingredients per a quatre persones

  • 250 g de llom de tonyina
  • Ceba tendra
  • Sèsam blanc

Crema d’alvocat:

  • 2 alvocats
  • 1 tomàquet
  • 1/4 de ceba tendra
  • 1/4 de gra d’all
  • 1 llimona
  • Sal/pebre
  • Oli d’oliva

Salsa de soja-balsàmic

  1. 250 ml de salsa de soja
  2. 250 ml de vinagre balsàmic
  3. 60 g de sucre integral ecològic de canya

Maicena (la farem servir sempre diluïda en una mica d’aigua i ens servirà per lligar la salsa i donar-hi la textura que més ens agradi)

Recepta

Prepareu primer la salsa que acompanya el plat: poseu tots els ingredients (menys la maicena) en un cassó a foc mitjà. Quan comenci a bullir, abaixeu temperatura al mínim i deixeu reduir 1/3 de la salsa. A continuació, lligueu la salsa amb una mica de maicena diluïda en aigua fins a obtenir la textura desitjada (l’ideal és que quedi com una reducció de vinagre balsàmic).

Per a la crema d’alvocat, piqueu molt finament la ceba tendra amb l’all.

Peleu i retireu les llavors del tomàquet, i talleu la carn a daus. A continuació, obriu els alvocats per la meitat, retireu l’os i la pell.

Barregeu en un bol l’alvocat, la picada ja feta amb la ceba, l’all i el tomàquet. Aixafeu-ho tot fins a obtenir una crema. Afegiu un rajolí de llimona, sal i pebre al gust.

Marqueu el llom de tonyina en una paella molt calenta pels quatre costats, segellant bé el producte, i immediatament poseu-lo en aigua amb gel per tallar la cocció; així quedarà pràcticament cru per dins. Un cop fet, traieu de l’aigua i assequeu-lo molt bé amb paper de cuina. Reserveu.

Muntatge del plat

Talleu el llom de tonyina en trossos fins d’aproximadament 0,5 cm i disposeu de manera elegant al plat. Poseu la crema d’alvocat per sobre però sense arribar a cobrir tot l’ample de llom i poseu-hi la reducció de soja i balsàmic per sobre.

Decoreu el plat amb una mica de ceba tendra, sèsam blanc i un rajolí d’oli d’oliva.

Informació nutricional

La combinació de peix blau (tonyina) amb l’alvocat és ideal per a una dieta saludable. L’alvocat és un còctel de vitamines (la C i la E) i una font d’antioxidants important per impedir l’envelliment de les cèl·lules. Alerta amb les tonyines de gran tamany, perquè són les que poden acumular mercuri. És preferible optar-ne per les petites.

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt