El restaurant Mas Nomo, dins de l’hotel Mas de Torrent Hotel & Spa, comparteix amb Etselquemenges un dels seus plats estrella: Maguro tataki. 

La recepta

Maguro tataki (tataki de tonyina amb crema d’alvocat)

El restaurant Mas Nomo ens revela una de les receptes més preuades de la seva carta.


Ingredients per a quatre persones

  • 250 g de llom de tonyina
  • Ceba tendra
  • Sèsam blanc

Crema d’alvocat:

  • 2 alvocats
  • 1 tomàquet
  • 1/4 de ceba tendra
  • 1/4 de gra d’all
  • 1 llimona
  • Sal/pebre
  • Oli d’oliva

Salsa de soja-balsàmic

  1. 250 ml de salsa de soja
  2. 250 ml de vinagre balsàmic
  3. 60 g de sucre integral ecològic de canya

Maicena (la farem servir sempre diluïda en una mica d’aigua i ens servirà per lligar la salsa i donar-hi la textura que més ens agradi)

Recepta

Prepareu primer la salsa que acompanya el plat: poseu tots els ingredients (menys la maicena) en un cassó a foc mitjà. Quan comenci a bullir, abaixeu temperatura al mínim i deixeu reduir 1/3 de la salsa. A continuació, lligueu la salsa amb una mica de maicena diluïda en aigua fins a obtenir la textura desitjada (l’ideal és que quedi com una reducció de vinagre balsàmic).

Per a la crema d’alvocat, piqueu molt finament la ceba tendra amb l’all.

Peleu i retireu les llavors del tomàquet, i talleu la carn a daus. A continuació, obriu els alvocats per la meitat, retireu l’os i la pell.

Barregeu en un bol l’alvocat, la picada ja feta amb la ceba, l’all i el tomàquet. Aixafeu-ho tot fins a obtenir una crema. Afegiu un rajolí de llimona, sal i pebre al gust.

Marqueu el llom de tonyina en una paella molt calenta pels quatre costats, segellant bé el producte, i immediatament poseu-lo en aigua amb gel per tallar la cocció; així quedarà pràcticament cru per dins. Un cop fet, traieu de l’aigua i assequeu-lo molt bé amb paper de cuina. Reserveu.

Muntatge del plat

Talleu el llom de tonyina en trossos fins d’aproximadament 0,5 cm i disposeu de manera elegant al plat. Poseu la crema d’alvocat per sobre però sense arribar a cobrir tot l’ample de llom i poseu-hi la reducció de soja i balsàmic per sobre.

Decoreu el plat amb una mica de ceba tendra, sèsam blanc i un rajolí d’oli d’oliva.

Informació nutricional

La combinació de peix blau (tonyina) amb l’alvocat és ideal per a una dieta saludable. L’alvocat és un còctel de vitamines (la C i la E) i una font d’antioxidants important per impedir l’envelliment de les cèl·lules. Alerta amb les tonyines de gran tamany, perquè són les que poden acumular mercuri. És preferible optar-ne per les petites.

 

PUBLICITAT

portada  —  amunt