Mousse de maduixa

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Postres delicioses i sanes, perfectes per a la primavera i l'estiu, amb les maduixes com a principals protagonistes. Una alternativa perfecta a les postres i cremes fetes amb lactis i sucre afegits.

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts + 2 hores de nevera
© Pau Esculies

Ingredients

  • 500 g de maduixes o maduixots, rentats i tallats per la meitat
  • 3 cullerades de flocs d’agar-agar
  • ½ litre de llet d’arròs o llet d’arròs amb ametlles sense sucre
  • 1 culleradeta de ratlladura de llimona ecològica ben fina
  • 4-5 cullerades de melassa d’arròs
  • 2 cullerades de crema d’ametlles blanques sense sucre
  • ½ pessic de sal marina

Per a la decoració

  • Fulles de menta fresca
  • Un grapat de maduixes petites tallades a quarts

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Mousse de maduixa

Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    6
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts + 2 hores de nevera

Postres delicioses i sanes, perfectes per a la primavera i l'estiu, amb les maduixes com a principals protagonistes. Una alternativa perfecta a les postres i cremes fetes amb lactis i sucre afegits.


Ingredients

  • 500 g de maduixes o maduixots, rentats i tallats per la meitat
  • 3 cullerades de flocs d'agar-agar
  • ½ litre de llet d'arròs o llet d’arròs amb ametlles sense sucre
  • 1 culleradeta de ratlladura de llimona ecològica ben fina
  • 4-5 cullerades de melassa d'arròs
  • 2 cullerades de crema d'ametlles blanques sense sucre
  • ½ pessic de sal marina

Per a la decoració

  • Fulles de menta fresca
  • Un grapat de maduixes petites tallades a quarts

Elaboració

  1. Bulliu la llet amb els flocs d'agar-agar i una mica de sal durant 7 minuts a foc lent, destapat.
  2. Pareu el foc i afegiu-hi les maduixes, la ratlladura de llimona, la crema d'ametlles i la melassa. Deixar refredar 1-2 hores per obtenir la consistència de gelatina.
  3. Tritureu-ho amb una batedora fins obtenir una consistència cremosa de mousse. Us ha de quedar lleugera, no massa espessa. Si us cal, afegiu-hi més llet d'arròs.
  4. Deixeu-ho refredar a la nevera i serviu-ho amb maduixes i fulles de menta.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Bulliu la llet amb els flocs d’agar-agar i una mica de sal durant 7 minuts a foc lent, destapat.
  2. Pareu el foc i afegiu-hi les maduixes, la ratlladura de llimona, la crema d’ametlles i la melassa. Deixar refredar 1-2 hores per obtenir la consistència de gelatina.
  3. Tritureu-ho amb una batedora fins obtenir una consistència cremosa de mousse. Us ha de quedar lleugera, no massa espessa. Si us cal, afegiu-hi més llet d’arròs.
  4. Deixeu-ho refredar a la nevera i serviu-ho amb maduixes i fulles de menta.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Tingueu en compte que la crema d’ametlles blanques no altera el vermell viu dels maduixots. En canvi, la crema d’ametlles torrades l’apagaria.

Per endolcir també podeu utilitzar la melassa de blat o l’agave, que no alteren ni el color ni el sabor. La quantitat dependrà del paladar de cadascú i de l’acidesa dels maduixots.

L’agar-agar qualla com a gelatina en refredar-se. Com més freda, més compacte serà. En batre la gelatina amb alguna crema oleaginosa s’obté una consistència de mousse.

Millor si les maduixes són ecològiques, perquè les convencionals estan farcides d’agroquímics que no marxen quan les rentes.  Aquelles maduixes que presenten un color vermell intens són les més dolces.

Apunts energètics

Plat refrescant i depuratiu, adequat per a la primavera i l’estiu, especialment abril i maig, l’època de maduixes i maduixots al Maresme

L’agar-agar té un efecte laxant i depuratiu, idoni per netejar el cos sense perdre minerals. També té la propietat de refredar el cos gradualment per no patir calor a l’estiu. Aquesta mousse resulta l’estratègia perfecte per evitar el desig de gelats.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Aquestes postres destaquen per la seva riquesa en vitamina C i en calci, nutrients imprescindibles per a la salut de les nostres articulacions, pell i ossos.

La vitamina C present en els maduixots i en la llimona és fonamental per a la correcta síntesi de col·lagen, proteïna que proporciona elasticitat a la pell i nodreix les articulacions. A més, com que aquesta vitamina es troba acompanyada de bioflavonoides té un excel·lent efecte positiu en la millora de la circulació sanguínia, proporcionant força i elasticitat als vasos sanguinis.

Per altra banda, el calci present en la crema d’ametlles blanques és excel·lent per als nostres ossos i dents. Com que no afegim sucre refinat, un gran lladre de nutrients, ens assegurem que totes les vitamines, minerals i bioflavonoides que contenen aquestes postres actuïn en sinèrgia i s’assimilin en la seva totalitat.

Per endolcir aquest plat hem fet servir la melassa d’arròs, un producte amb un sabor dolç natural fruit de la fermentació de l’arròs. Al mateix temps, com que és un endolcidor ric en enzims ajuda a dig erir millor el plat.

Pel que fa a l’alga agar-agar, a diferència de les altres algues, destaca per la seva riquesa en minerals i en fibra soluble fet que ajuda a regular el trànsit intestinal.Per últim, la menta hi dóna el toc refrescant i a més, gràcies als seus principis actius, ajuda a digerir millor aquest plat.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat