Cocotte de verdures i pollastre

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

La cuina al forn en "cocotte", ja sigui de fang, de ferro colat o esmaltada, proporciona un resultat melós i saborós tant de les verdures com del pollastre.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • Cebetes
  • Pastanagues, naps i xirivies
  • Carxofes
  • Fonoll
  • Xiitake frescos
  • ½ pollastre ecològic de la part de les potes, tallat a octaus
  • Alls, sal marina i pebre negre
  • Sajolida o romaní
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Cocotte de verdures i pollastre

Plat principal  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    50 minuts

La cuina al forn en "cocotte", ja sigui de fang, de ferro colat o esmaltada, proporciona un resultat melós i saborós tant de les verdures com del pollastre.


Ingredients

  • Cebetes
  • Pastanagues, naps i xirivies
  • Carxofes
  • Fonoll
  • Xiitake frescos
  • ½ pollastre ecològic de la part de les potes, tallat a octaus
  • Alls, sal marina i pebre negre
  • Sajolida o romaní
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 200ºC i poseu la cocotte de fang en remull.
  2. Peleu i talleu les verdures a trossos i unteu-les amb oli.
  3. Poseu-les a la cocotte amb el pollastre, salpebreu-ho tot i tireu-hi unes branques de sajolida.
  4. Tapeu la cocotte i deixeu-ho coure 35-45 minuts o fins que les verdures comencin a enrossir-se.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 200ºC i poseu la cocotte de fang en remull.
  2. Peleu i talleu les verdures a trossos i unteu-les amb oli.
  3. Poseu-les a la cocotte amb el pollastre, salpebreu-ho tot i tireu-hi unes branques de sajolida.
  4. Tapeu la cocotte i deixeu-ho coure 35-45 minuts o fins que les verdures comencin a enrossir-se.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

Per fer aquesta recepta podeu utilitzar qualsevol cassola amb tapa que pugui anar al forn, com més gruixuda sigui, millor perquè s’escaparà menys humitat durant la cocció i quedarà tot cuit amb els sucs dels ingredients. El nom francès cocotte connota un tipus de cassola gruixuda i amb tapa, idònia per al forn, però també es pot considerar un mètode de cocció. La cocotte de fang s’ha de posar en remull una estona abans de posar-la al forn.

Els apunts energètics

Un plat nutritiu, reforçant i calorífic.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Quan vulguem pollastre és interessant apostar per l’ecològic perquè és més gustós i ha estat més ben alimentat que un de criat de manera convencional. A més, té una relació de greixos insaturats més interessant que el criat de manera intensiva.

Aquest pollastre va acompanyat d’unes verdures molt riques en vitamines i minerals: els naps, que proporcionen una font molt interessant de vitamina C, àcid fòlic i betacarotè; el fonoll, ric en àcid fòlic i potassi; la carxofa, rica en fibra i vitamines i minerals, i els xiitake, rics en una fibra que afavoreix el bon funcionament del sistema immunitari. Els alls també són un aliment potent que ajuda les defenses.

La cocció d’aquest plat ajuda a preservar la riquesa nutricional que ens proporciona el combinat de verdures i ens permet aconseguir, a més, una carn tendra i gustosa.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat