Fa milers d’anys que mengem xocolata. Primer a Mesomèrica, que és on va començar a conrear-se i a manipular-se el fruit de l’arbre del cacau (Theobroma cacao), i després a la resta del món, on va anar arribant per canals diversos.

Tot el que as de saber de la xocolata

Al principi, les cultures precolombines de la regió del Golf de Mèxic prenien la xocolata com a beguda: barrejaven les faves de cacau moltes amb aigua i espècies, i obtenien una beguda amarga (en nàhuatl, xocolātl significa ‘aigua amarga’). Els conqueridors espanyols i portuguesos, que no van passar per alt aquest beuratge, ràpidament el van incorporar a les seves cultures. L’any 1615, la infanta espanyola Anna d’Àustria, quan es va casar amb Lluís XIII, va introduir la xocolata a la cort francesa, fet que va originar una revolució gastronòmica a Europa.

Pilar Rodrigáñez Riccheri

Dietista especialitzada en pèrduda de pes, metabolisme i salut femenina

    @pilarrodriganez
Pilar Rodrigáñez Riccheri

Demana cita amb la Pilar Rodrigáñez Riccheri a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic