Quan algú ens pregunta si fem exercici, el més probable és que ens vingui al cap la imatge d’una persona corrent, jugant a tenis o nedant, mentre que la imatge d’algú aixecant pes o fent powerlifting (aixecament de pesos amb potència) la solem descartar i associar a persones que volen acabar amb cossos extramusculats o dedicant-se al culturisme. Com a mínim, aquesta era la idea de la majoria de nosaltres (sobretot dones) respecte d’aquesta mena d’esport fins fa relativament poc.

Durant molts anys, quan es parlava de la relació entre la salut i l’exercici físic, gairebé tothom pensava en l’exercici cardiovascular; és a dir, córrer, fer aeròbic, nedar… I s’entenia que la força només s’entrenava per motius estètics i de rendiment. De tota manera, en els últims temps sembla que està guanyant terreny i posicionant-se en el lloc que li correspon pel que fa a beneficis per a la salut.

És indiscutible que és necessari alimentar-nos de manera correcta per tenir bona salut. No obstant això, combinar una alimentació adequada amb altres aspectes com la gestió de l’estrès, uns bons nivells de vitamina D, mantenir relacions socials i, sobretot, mantenir-nos actius, és la clau per sentir-nos realment bé. No val omplir els nostres dies de bones intencions alimentàries si hem de passar la jornada sencera en una cadira davant de l’ordinador.

Treballar la força pot ser molt beneficiós per mantenir-nos físicament joves

Glenn Cots

Dietista i divulgadora de nutrició i receptes saludables a glenncots.com

    @glenncots
Glenn Cots

Demana cita amb la Glenn Cots a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic