pomelo-730

L’any 1980, en un petit poble de Florida, el doctor Jacob Harich, aficionat a la jardineria, va observar que les llavors de l’aranja que es trobaven en el compost no es podrien. Per curiositat, el doctor, un físic i immunòleg de renom, va decidir analitzar més detingudament aquest fenomen tan curiós i va descobrir que els components de la llavor tenien unes propietats germicides especials. A partir de llavors, es va començar a obtenir l’extracte de les llavors d’aranja per aplicar-lo en diferents usos de salut.

És un producte innocu, no tòxic, sense efectes secundaris en les dosis recomanades, i que s’utilitza com a acompanyament de diferents tractaments

Des de llavors ha estat recomanat per milers de terapeutes de tot el món. El millor aval d’aquest producte no és només el seu ús constant sinó també que cada vegada trobem més estudis científics que en demostren l’efectivitat.

L’autèntic extracte de llavors d’aranja és un producte resultant de barrejar només les llavors, sense la polpa ni el suc. L’extracte de Cien por Cien Natural s’elabora mitjançant l’extracció dels principis actius de l’aranja (flavonoides i vitamina C), conservant la naringina, que és el flavonoide que aporta a l’aranja el sabor amarg. Un bon extracte d’aranja és lliure de triclosan, clorur de bencetoni o de benzalconi, desinfectants químics que s’utilitzen en alguns casos per conservar-lo i que, òbviament, no surten a l’etiqueta, i que interaccionen amb certs medicaments, com els anticoagulants (warfarina). Cal tenir en compte, però, que l’aranja pot interferir en l’efectivitat de certs fàrmacs com ara estatines, antihistamínics i antihipertensius, si es prenen en el mateix moment o mentre s’estan digerint.

L’extracte de llavors d’aranja és un producte innocu, no tòxic, sense efectes secundaris en les dosis recomanades, i que s’utilitza com a acompanyament de diferents tractaments:

Antibiòtic i antifúngic natural

  • L’extracte conserva els bioflavonoides i la vitamina C de l’aranja. La presència de flavonoides, especialment a les fruites cítriques, augmenta la biodisponibilitat i l’absorció d’aquesta vitamina, que és antioxidant, ajuda a millorar en cas de refredat, i també a absorbir el ferro i sintetitzar el col·lagen.
  • Els àcids ascòrbic i cítric tenen una activitat microbiana i bactericida molt potent: actuen sobre 800 soques de bacteris patògens tan grampositius com gramnegatius (incloent staphylococcus, pseudomonas, legionel·la, clamídia, estreptococs, helicobacter pylori, escherchia col, etc.), virus, més de 100 soques de fongs (com la coneguda Candida albicans) i una gran varietat de paràsits unicel·lulars (enllaç a estudi).
  • El que el diferencia d’un antibiòtic normal és que no compromet la flora intestinal habitual com els lactobacils i els bifidubacteris.

Antiinflamatori

  • L’extracte conté propietats antioxidants que mantenen la salut del sistema digestiu però també interfereixen en el metabolisme de la inflamació. A més, calma els efectes de les úlceres d’estómac (vegeu aquest estudi) mitjançant un mecanisme que implica l’activitat dels enzims COX-1 i COX-2 que, en combinació amb l’àcid gàstric, millora el flux sanguini de la zona.
  • Com a part del tractament per a la regeneració de la flora intestinal, l’extracte ajuda a equilibrar-la, i redueixels bacteris patògens encarregats de la inflamació i putrefaccions (gasos) al tub digestiu. Així doncs, es recomana en cas de dispèpsia, colon irritable, colitis ulcerosa i Crohn (vegeu llibre). En persones que han pres antibiòtics −que arrasen amb gairebé tota la flora intestinal benèvola− hi ha més possibilitats que agafin bacteris productors d’àcid lacti, que poden produir restrenyiment o diarrea, gasos, inflamació i molèsties abdominals.

Antioxidant

L’extracte de llavors d’aranja és un poderós antioxidant (gràcies al seu alt contingut en vitamina C i flavonoides que en milloren l‘absorció), i és molt important en la prevenció de malalties degeneratives com la aterosclerosi, l’Alzheimer i l’envelliment.

Cardiotònic

Els flavonoides tenen un efecte tònic sobre el cor, potencien el múscul cardíac i milloren la circulació. També tenen propietats antitrombòtiques: disminueixen els nivells de colesterol LDL en sang i impedeixen que s’acumulin a les artèries. Els flavonoides inhibeixen l’agregació plaquetària i disminueixen el risc de trombosi coronària o infart de miocardi (vegeu-ne la referència al final de l’article).

Altres indicacions per a ús cutani o extern

  • Caspa per fongs: molts cops causada per una reacció inflamatòria acompanyada de picor i descamació causada per fongs. Ús cutani.
  • Antisèptic: ajuda a curar les ferides perquè les neteja sense irritar. Així doncs, també el podem fer servir per netejar sabates, xancletes o raspalls de dents. Podem utilitzar l’extracte de llavors d’aranja per netejar fruites i hortalisses, per desinfectar-les i conservar-les millor, i fins i tot per posar a l’aigua en els viatges o per netejar la nostra piscina.
  • És utilitzat en la industria del perfum i l’alimentació per les seves propietats antioxidants.

L’extracte de llavors d’aranja de Cien por Cien Natural és un producte ecològic potent, fàcilment tolerable per l’organisme.

Es recomana prendre entre 2 i 4 setmanes de 15 a 20 gotes de l’extracte líquid, tres cops al dia, juntament amb els aliments. Per a l’ús cutani utilitzeu 4 o 5 gotes diluïdes en aigua, gel o xampú.

 

Referències bibliogràfiques

Ko KY1, Geornaras I, Paik HD, Kim KT, Sofos JN. Effects of Plant-Derived Extracts, Other Antimicrobials, and Their Combinations against Escherichia coli O157:H7 in Beef Systems. J Food Prot. 2015 Jun;78(6):1090-7. doi: 10.4315/0362-028X.JFP-14-377.

Lee Reagor, Jean Gusman, Lana McCoy, Edith Carino, John P. Heggers. “The Effectiveness of Processed Grapefruit-Seed Extract as An Antibacterial Agent: I. An In Vitro Agar Assay”. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. June 1, 2002, 8(3): 325-332.

Cvetnic Z., Vladimir-Knezevic S. Antimicrobial activity of grapefruit seed and

pulp ethanolic extract. 2004;54:243–250.

Harden, L.A. “Identification of Benzalkonium Chloride in Commercial Grapefruit Seed Extracts”. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2005.

Dembinski A., et al. “Extract of grapefruit-seed reduces acute pancreatitis induced by ischemia/reperfusion in rats; possible implication of tissue antioxi-dants”. Journal of physiology and pharmacology. 2004;55(4):811-821.

Takeoka G., Dao L, Wong R., Lundin R., Mahoney N. Identification of benzethonium chloride in commercial grapefruit seed extracts. J Agric Food Chem. 2001 49(7):3316.

Ganzera M., Aberham A., Stuppner H. Development and validation of an HPLC/UV/MS method for simultaneous determination of 18 preservatives in  grapefruit seed extract. Institute of Pharmacy, University of Innsbruck, Innrain 52, 6020 Innsbruck, Austria. J Agric Food Chem. 2006 May 31;54 (11):3768-72.

Methanol seed extract of Citrus paradise Macfad lowers blood glucose, lipids and cardiovascular disease risk indices in normal Wistar rats. Nig Q J Hosp Med. 2008 Jan-Mar; 18(1):16-20.

 

bio extracto de pomelo 50mlSortegem 10 bio extractes de llavors d’aranja!

Ara que ja en coneixes tots els seus beneficis, tens ganes de provar-lo? Deixa un comentari al final d’aquest article explicant-nos per què vols provar-lo i entraràs en el sorteig d’un dels 10 bio extractes de Cien por cien natural que sortegem.

Tens temps fins divendres que ve, 7 d’agost, dia que farem el sorteig.

Molta sort!

Neus Elcacho

Dietista integrativa i coach nutricional

  @NeusElcacho   @healthy_neuselcacho
Neus Elcacho

Demana cita amb la Neus Elcacho a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic