Coincidint amb l’arribada de la primavera, els propers dies 20, 21 i 22 de març tindrà lloc el Girona Mindful Days, un esdeveniment que convertirà la capital en un escenari d’activitats, tallers i concerts relacionats amb el benestar personal i la millora de qualitat de vida.

Ioga, música meditativa, tallers de nutrició, dansa o mindfulness són algunes de les activitats, moltes gratuïtes, que es faran en diferents espais durant tres dies al Girona Mindful Days.

ioga

Edgar Tarrés, coordinador de l’esdeveniment, ens explica que Girona és una ciutat a la qual molta gent de Barcelona s’acosta per “descansar”, ja que, tot i ser ciutat, té un ritme molt diferent de la ciutat comtal. A més, ja és una destinació amb moltes propostes d’oci saludable adreçades al turisme, no només a la ciutat, sinó a tota la província. “El que es pretén és donar a conèixer aquesta destinació, com a lloc on passar-ho bé, gaudir de tots els recursos culturals que té i, a més, millorar la vida a través d’activitats de benestar, consciència i transformació personal”, afegeix Tarrés.

Repassem totes les activitats fent esment  especial  a la xerrada que oferirà Etselquemenges amb el nutricionista David Gasol.

Xerrada de nutrició amb David Gasol

David Gasol, nutricionista de La Consulta d’Etselquemenges donarà el taller de nutrició “Planifica el teu menú de primavera” (dissabte 21 a les 10.30 h). En aquesta xerrada aprendreu les claus per poder organitzar un menú saludable i equilibrat, amb productes de proximitat. Sabreu quins són els aliments més adequats per a la primavera i amb quines coccions en traurem més profit.

A més, en David parlarà de batch cooking o com gestionar eficaçment el temps a la cuina. Veureu que, amb poc temps i les idees clares, podem menjar bé tota la setmana.

Parlarà dels bàsics que no poden faltar mai a la nevera, per ajudar-nos en tot moment a complementar el menú. I us donarà exemples, idees i receptes que us inspirin a començar aquest canvi alimentari.

David Gasol

“Planifica el teu menú de primavera” amb David Gasol

Benestar i consciència

Ara sí, anem per odre. El divendres 20 de març, el Dia Internacional de la Felicitat, s’inicia el festival amb el taller “Benestar i creativitat com a motor empresarial”, adreçat a empreses  i persones que volen innovar i crear idees noves per desenvolupar projectes sòlids, creatius, singulars i amb personalitat. Inclou  la conferència motivacional d’Irene Bolea, i el taller impartit per Jordi Reixach i Edgar Tarrés, on es donaran les claus per crear projectes transformadors, viables i amb futur.

Al vespre, l’escriptor i presentador del programa “L’ofici de viure”, Gaspar Hernàndez, farà la conferència inaugural “Consciència ara més que mai”, on parlarà de la importància de la consciència avui en dia.

Ioga, atenció plena i música

El dissabte 21 es faran totes les activitats, que aniran des de tallers de ioga, atenció plena, nutrició, dansa i moviment i ioga per a famílies, amb Happy Yoga. També destaca el concert d’harmònics de Mark Pulido, que portarà les seves biles per viure una experiència sonora molt relaxant i espectacular.

Mark Pulido

Concert de biles amb Mark Pulido

Bany de bosc i taller gastronòmic sensorial

El festival acabarà diumenge amb una gran classe de ioga de Maria Abras al PGA Catalunya. L’Associació Selvans farà un bany de bosc al bosc de Palau, i The Feelfood Project oferirà un taller gastronòmic i sensorial al restaurant Parc del Migdia. A la tarda, per tancar, els Banys Aqva Gerunda acolliran un espectacle de dansa molt relaxant dins l’aigua.

Turisme de benestar

El Girona Mindful Days respon a una tendència en turisme que creix any rere any i que consisteix a trobar espais i moments per a un mateix per retrobar la calma i el benestar com a contrapunt a l’estil de vida actual, carregat de presses, estrès i addiccions tecnològiques que generen patologies noves i malestars diversos.

Una sèrie d’allotjaments oferiran un 15% de descompte als participants del Girona Mindful Days i el gremi de restauració de Girona disposa també d’una gran oferta de restaurants i establiments gastronòmics que seran presents a l’esdeveniment.

Totes aquestes informacions, així com la possibilitat de reservar places per a les activitats, les trobareu al seu web. Encara que moltes activitats siguin a cost zero heu de fer la reserva perquè ja n’hi ha moltes que ja han penjat el cartell d’entrades exhaurides.

El Girona Mindful Days és una iniciativa organitzada per l’Associació d’Hostaleria de Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava i Pirineu de Girona. Hi col·labora Gramona, Grup Pous, FEM, Tegust, Sant Aniol, Mercat del Lleó, Tupinamba, Porcus i Televisió de Girona com a mitjà col·laborador.

taula menjar

Programa del Girona Mindful Days

Divendres 20 de març

10-14 h. Creativitat i benestar com a motor empresarial. Amb Irene Bolea, Edgar Tarrés i Jordi Reixach

19-20 h “Consciència ara més que mai”. Xerrada a càrrec de Gaspar Hernàndez, director del programa de Catalunya Ràdio “L’ofici de viure” (entrades exhaurides)

Dissabte 21 de març

8.30-10.30 h. Ioga  +  Esmorzar saludable amb Clàudia Arias (entrades exhaurides)

9 -10.15 h  Ioga amb Cristina Planellas de Happy Yoga Girona (entrades exhaurides)

9-10.15 h Mindfulness amb Cristina Bubé (entrades exhaurides)

10.30-11.30 Taller de nutrició a càrrec d’Etselquemenges amb David Gasol

11-12 h Ioga per a famílies amb Cristina Planellas de Happy Yoga Girona

12-13.30 h Taller de mindful cooking (entrades exhaurides)

16-17.30 h Taller de qualitat de moviment i recursos per la vida amb Sílvia Elgarrista

18.30 h- 19.30 h Conferència de Tristan Llop “Com viure amb més harmonia a través de la càbala”

20-21.15 h Concert de biles amb Mark Pulido (entrades exhaurides)

Diumenge 22 de març

9-10.30 h Masterclass de ioga amb Maria Abras

10.30-12.30 h Bany de bosc (entrades exhaurides)

13-14.30 h Degustant els paisatges de Girona a través dels sentits

16 h DansAqva

17.30 h DansAqva

19 h DansAqva

Lluca Rullan
Lluca Rullan

Periodista i dietista integrativa

  @llucarullan   @llucarullan_dietista