L’estrès, la rutina, les obligacions, la necessitat d’arribar a tot i no parar un segon i no tenir temps per a res, la ciutat, els fums i l’asfalt… Us sona? Us atabala només de pensar-hi? La majoria de nosaltres vivim hiperestimulats, enfocats molt més en el fer i la productivitat més que no pas en el ser i la consciència pròpia. I no és gens estrany si tenim en compte les exigències de la societat en què vivim, regida per valors com la competitivitat i l’èxit malentès, o la dependència als aparells tecnològics que molts de nosaltres hem acabat generant. Com podem frenar aquesta espiral d’estrès i de mal humor?

Tot i que els pilars de la vida saludable i, segurament, de la felicitat, són ben coneguts des de sempre, sembla que l’estil de vida occidental no ens ho posa gaire fàcil a l’hora de seguir-los: l’alimentació natural i conscient, el descans suficient i reparador, l’activitat física, el contacte amb la natura i una vida social sana i rica són pautes bàsiques que ens permetran viure d’una forma més plena i feliç. I amb això no estem descobrint la sopa d’all. De totes maneres, tot i que semblin pilars tan obvis, sovint els menystenim, ens n’oblidem, els posem en l’última posició de la nostra escala de prioritats o, senzillament, no sabem ni per on començar.

Hi ha molts camins que podem agafar per fer aquest canvi de xip i arribar a una vida més saludable des d’un punt de vista integratiu. I tots demanen temps perquè requereixen desaprendre el que tenim malentès o mal incorporat i aprendre i posar en pràctica hàbits nous. Però el que us explicarem avui és una drecera infal·lible cap a aquest model més conscient i saludable. Què us semblaria regalar-vos nou dies només per a vosaltres en un entorn idíl·lic en plena natura, aprenent tots els ets i uts de la salut i l’alimentació natural al costat de professionals de primera línia com els de La Consulta d’Etselquemenges, sense presses ni tensions i acompanyats per un grup de persones amb els vostres mateixos interessos?

Si la idea us engresca, apunteu aquest nom: Life Reset. Es tracta d’un programa que, més que fer-vos desconnectar, us farà reconnectar amb vosaltres mateixos i us donarà eines per aprendre a cuidar-vos millor i a crear nous hàbits saludables, naturals i respectuosos amb el medi ambient. Perquè, encara que estiguem molt evolucionats i ens envolti molta tecnologia, està demostrat que estar més en contacte amb la natura i respectar ritmes i necessitats naturals propis ens ajuda a disminuir els nivells d’estrès i d’ansietat, com també a millorar diverses malalties.

Nou dies per reconnectar

La tradició grecoromana diu que nou dies són els que necessitem per començar a establir un hàbit (i vint-i-un per consolidar-lo). Així que la duració del Life Reset no és una casualitat. Després d’aquests dies pautats d’alimentació ecològica i natural, d’esport, de tallers pràctics, banys de bosc, d’emocosmètica amb flors de Bach, sessions de spa i banys de sol, de gestalt emocional i d’altres activitats vinculades al món de les teràpies naturals i holístiques, sortireu amb una base sòlida de coneixement i de pràctica sobre la salut integrativa que us serviran per afrontar el dia a dia d’una manera molt més conscient i saludable.

I sabeu qui us n’ensenyarà? Ni més ni menys que Marc Vergés i David Gasol, dos dels terapeutes de La Consulta d’Etselquemenges, que vindran a visitar-vos per oferir-vos xerrades del seu àmbit de coneixement, a més d’Edgar Tarrés i un equip extra integrat per guies de muntanya, quiromassatgistes o instructors de ioga de primer nivell.

El programa de nou dies es durà a terme en diferents edicions entre el mes de maig i el mes de juliol, al Cerdanya Ecoresort, i podreu fer-lo sols, en parella, amb amics o en família. A més, també podreu gaudir-ne en un format reduït de cap de setmana, si no podeu assistir als nous dies del curs complet.

Per a més informació i reserves, visiteu el web: http://www.cerdanyaecoresort.com/ecoresort/programa-life-reset-natura/ 

El programa Life Reset té la col·laboració d’Etselquemenges.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor