Tot i que avui dia és possible consumir qualsevol fruita o verdura tot l’any, saber quins aliments es cullen en cada moment és fonamental per dos grans motius. D’una banda, perquè ens permet fer un consum local, sostenible per al planeta, ja que evitem desplaçaments innecessaris que generen una gran contaminació ambiental. Així mateix, afavorim un model de producció que beneficia petits productors locals. D’altra banda, perquè ens permet oferir a l’organisme el que li cal, ja que la natura ens ofereix el que necessitem segons les condicions climàtiques.

figues

Al setembre comença el que la medicina tradicional xinesa anomena cinquena estació, que es troba entre l’estiu i la tardor, i en la qual preparem el cos per entrar en els mesos de fred. Per això, la terra ens ofereix les primeres carbasses i moniatos, i també comença a ser més limitada l’oferta de fruites, tan presents durant l’estiu. El color taronja comença a predominar, amb la seva dolçor característica i amb la seva capacitat per relaxar el sistema nerviós.

A continuació, us mostrem les verdures i fruites que més es poden trobar durant aquest mes a les fruiteries i verduleries de proximitat. El territori és ampli i, per això, és normal que hi hagi certa variació.

fruites i verdures setembre