Malgrat que el càncer és multifactorial, els hàbits de vida, i molt especialment els relacionats amb l’alimentació, són responsables d’un terç dels casos diagnosticats d’aquesta malaltia. Factors com l’excés de pes, el sedentarisme, el contacte constant amb tòxics ambientals, l’ús de cosmètica convencional, el consum d’aliments processats i amb poca densitat nutricional, la mala gestió de les emocions o l’estrès crònic poden ser molt rellevants a l’hora de desenvolupar-lo.

Foto i plat de Cristina Manyer

La bona notícia és que és a les nostres mans fer una bona prevenció del càncer posant atenció en tots aquests punts. Menjar saludablement incloent una gran quantitat de verdures i d’aliments integrals, amb un equilibri correcte entre les proteïnes de qualitat, els hidrats de carboni i els greixos sans, moure’ns regularment i tenir una vida activa, apostar per productes de cosmètica sense tòxics, mantenir-nos en un pes adequat i aprendre a gestionar les emocions de forma conscient i a compensar l’estrès ens pot fer reduir entre un 30 i un 50% el risc de tenir aquesta malaltia tan comuna a les societats occidentals.

Si voleu aprofundir en el tema i aprendre com fer-ho molt fàcil i plaent, no us perdeu la jornada que estan preparant la xef i coach Cristina Manyer, coneguda pels lectors d’Etselquemenges perquè és la conductora dels cursos de cuina I Love verdura i Postres saludables i delicioses, i Jordina Casademunt, la nutricionista de La Consulta d’Etselquemenges especialitzada en oncologia, i amb una llarga trajectòria en el tractament nutricional de pacients amb càncer.

La jornada tindrà lloc a La Fàbrica dels Sentits de Manresa el proper dissabte 17 de novembre, des de les 11 h del matí i fins les 16 h, on totes dues ens ensenyaran quins aliments han de formar part de l’alimentació diària, a preparar plats carregats d’antioxidants i nutrients fitoquímics i ens donaran un munt d’estratègies per millorar la immunitat i mantenir un pes saludable.

Si voleu més informació sobre el curs o reservar plaça, consulteu el web de la Cristina Manyer.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor