Després de mesos de treball intens, el llibre Perd pes i guanya salut, el primer llibre de Pilar Rodrigáñez i Etselquemenges, ja ha sortit del forn. Des de dimecres passat, i després de la presentació oficial a la llibreria +Bernat de Barcelona, el podeu trobar a diferents llibreries del país i també a Amazon (editat en català amb Rosa dels Vents i, en castellà, amb Grijalbo).

Portada de la versió castellana de “Perd pes i guanya salut” (Fotografia: Beth Mägre)

Com ja us hem anat explicant, el llibre ha nascut del curs en línia que porta el mateix nom i que la Pilar ha conduït des d’Etselquemenges (Ets) en diferents edicions. Tot va començar fa tres anys quan Núria Coll, directora de l’Ets, va encarregar a la dietista de La Consulta Pilar Rodrigáñez que creés un curs en línia que fos capaç de donar eines generals, vàlides per a tothom, saludables i, sobretot, efectives per perdre pes a través de l’adquisició de bons hàbits alimentaris. Rodrigáñez va acceptar l’encàrrec i, conjuntament, van formular un programa en línia que va tenir un èxit inesperat i sorprenent i que ha estat capaç de fer aprimar i de tornar la vitalitat a més de quatre mil persones en les quatre edicions que ja suma.

“Després d’aquests anys i de l’experiència, avui ens sentim fortes i orgulloses d’oferir-vos el curs en format llibre, i també com a complement de les edicions en línia que continuarem fent”, va comentar Coll en l’acte de presentació del llibre, al qual van assistir una cinquantena de persones i on Rodrigáñez va poder trobar-se en persona amb molts dels alumnes de les edicions anteriors del curs, que van voler agrair-li personalment el seu èxit personal.

Marc Vergés, Pilar Rodrigáñez i Núria Coll a l’acte de presentació del llibre “Perd pes i guanya salut”

A la taula, a més de Coll, acompanyava Rodrigáñez el que havia estat el seu professor a l’IFPS Roger de Llúria i també dietista i nutricionista de La Consulta d’Etselquemenges Marc Vergés. Vergés va aprofitar per recordar quines són les dues condicions que més valora d’un alumne i d’un dietista: la curiositat i la passió. “I la Pilar les té totes dues”, recordava Vergés amb tendresa i admiració.

Pilar Rodrigáñez signant el llibre “Perd pes i guanya salut”

Envoltada d’alumnes, companys de redacció, dietistes i nutricionistes i amics i familiars, la Pilar va voler explicar-nos que Perd pes i guanya salut deixa una impremta especial a la seva vida, ja que el va redactar en un moment crucial: el naixement de la seva tercera filla, la Juno. Aquella època, de dormir poc i de tenir molts fronts oberts, la va obligar a ser més exigent amb ella mateixa i a prendre consciència que, per regla general, “tenim poc temps i el que ens calen són eines fàcils, assequibles, entenedores per a tothom i, si cal, reivindicatives”. Per això el llibre fa una denúncia de la indústria alimentària i una aposta decidida pel menjar real, fresc i de mercat, l’únic que ens pot ajudar a tenir el pes que ens toca.

La maternitat també la va orientar a oferir un mètode compatible amb la vida familiar, que no faci saltar pels aires la planificació familiar i que sigui una dieta apta per a tota la família, encara que a la resta de membres no els calgui aprimar-se. Això sí, cal “tornar a entrar a la cuina per poder agafar les regnes de la salut”, explicava la dietista.

Pica-pica elaborat per la dietista Gina Estapé

Després d’un pica-pica deliciós elaborat per la també dietista i companya de redacció Gina Estapé, els assistents (molts dels quals eren exalumnes del curs en línia) van fer una cua molt llarga perquè la Pilar els signés i dediqués el llibre i poder agrair-li l’impacte que ha tingut en la seva vida el curs “Perd pes i guanya salut”. “Pilar, m’has canviat la vida” va ser la frase que més d’un alumne va pronunciar, emocionat. A la Pilar, òbviament, les mostres d’afecte i calidesa i la certesa d’haver creat un mètode útil i assequible per a tots els públics la van acabar de convèncer que l’esforç ha valgut la pena.

 

Compra el llibre ara!

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor