Segurament aquest és un dels temes més inquietants de l’actualitat. Ja no podem seguir, com si res, consumint i llençant envasos de plàstic. I, tot i que reciclar és important, tampoc és suficient. El plàstic envaeix cada racó dels nostres carrers, botigues, cases i, segons el recent informe “La nova economia dels plàstics” de la Fundació Ellen MacArthur, l’any 2050 hi haurà més plàstic que peixos als oceans. O en reduïm el consum o ens quedarem sense planeta per viure.

ideas para vivir sin plástico

En aquest context d’alarma mediambiental i consciència creixent, sorgeix la necessitat de buscar alternatives al plàstic, pràctiques i per al dia a dia. Martina Ferrer, nutricionista de la Consulta d’Etselquemenges, acaba de publicar, amb RBA Llibres, un manual amb idees molt concretes per treure’ns de sobre aquest material omnipresent, econòmic i summament nociu per a la salut.

Ja no hi ha excuses

La Martina ens ofereix ni més ni menys que cent maneres de substituir el plàstic. Des de quins matalassos convé triar, fins a la recepta per fer un desodorant sense plàstics ni tòxics. Ambientadors, roba, xiclets, joguines… el plàstic és a tot arreu! L’autora fa un recorregut per cada racó del nostre dia a dia i ens assenyala on és aquest perillós material i com el podem substituir. Però, a més, l’autora ens anima a iniciar el canvi amb reflexions i dades molt actuals sobre els efectes reals que té el contacte permanent amb el plàstic sobre el medi ambient i la nostra salut.

100 ideas para vivir sin plástico és una guia meravellosa amb cent gestos per tenir un món millor. Segur que si tots seguíssim els consells de la Martina podríem revertir gran part del mal que ja hem fet al nostre estimat planeta Terra. Sumeu-vos al residu zero!

Pilar Rodrigáñez Riccheri

Dietista especialitzada en pèrduda de pes, metabolisme i salut femenina

    @pilarrodriganez
Pilar Rodrigáñez Riccheri

Demana cita amb la Pilar Rodrigáñez Riccheri a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic