Ja és estiu i, amb aquesta calor, a qui no li ve de gust una cervesa ben freda? Les terrasses a l’aire lliure, les reunions amb amics, una calor infernal… qualsevol excusa és bona per fer un beure. Però ja que ens saltarem la norma per un dia, val més fer-ho bé.

La cervesa, una beguda alcohòlica i fermentada de sabor amarg, és una de les begudes que més s’ha consumit al llarg dels anys i cada vegada és més fàcil trobar varietats i alternatives molt diferents entre si. Des de lager, pale ale o ipa fins a cerveses a base de cereals sense gluten, sense alcohol, o que fins i tot inclouen sabors de fruites o altres ingredients.

La cervesa, de manera general, s’elabora amb cereals amb gluten i es compon principalment de 4 ingredients: aigua, malta, llúpol i llevat. I encara que no tothom en sigui conscient, és important intentar assegurar la qualitat de tots els ingredients.

Cervesa ecològica o artesana?

Com passa amb altres sectors de l’alimentació, de vegades poden sorgir dubtes quan parlem d’artesanal o ecològic.

Les cerveses ecològiques fermenten de manera natural sense la intervenció de cap químic. A més, els ingredients que es fan servir són d’origen ecològic i estan elaborats de manera sostenible; és a dir, la matèria primera està certificada com a ecològica. En definitiva, són cerveses que contenen totes les propietats naturals.

En canvi, quan parlem de cervesa artesana fem referència al procés d’elaboració. En aquest cas hi ha una mínima ajuda de maquinària i es fa de manera manual. Sol tenir més cos, sabor i aroma que les cerveses industrials i, en molts casos, són cerveses sense pasteuritzar, amb les propietats típiques dels aliments fermentats.

Quina cervesa trio?

La millor alternativa seria una cervesa ecològica i artesanal.

Si volem consumir cervesa de forma més habitual, una bona opció és fer-ho amb cerveses sense alcohol. En aquest cas, podrem continuar gaudint dels beneficis de la cervesa i de les seves propietats sense prendre alcohol.

Una altra bona alternativa és consumir cerveses sense gluten. El fet d’eliminar o de prendre menys gluten ens ajudarà a reduir el caràcter inflamatori que aquesta proteïna provoca en el cos i a continuar gaudint d’un sabor força similar de les cerveses amb gluten.

Biocop ens posa a l’abast cerveses que compleixen tots dos punts. Algunes de les cerveses que ofereixen s’elaboren de manera artesanal i ecològica segons les antigues receptes de monestirs benedictins bavaresos, amb aigua pura de deu de muntanya, malta, llúpol i llevat.

Entre d’altres, destaquem la cervesa d’espelta sense alcohol Riedenburger, la clara d’espelta sense alcohol, la malta d’espelta sense alcohol o les seves cerveses sense gluten, la cervesa sense gluten Riedenburger, la cervesa de mill sense gluten o la cervesa de mill amb llimona sense gluten.

 

Aquest estiu, gaudeix de les millors conferències de salut i nutrició a la teva pantalla amb etsTV

Més informació