Us han fet mai mal les articulacions? Segur que heu sentit més d’un cop algú del vostre entorn que se’n queixava. De fet, el dolor articular és un dels trastorns més comuns que afecten el sistema musculoesquelètic.

Les articulacions són les estructures anatòmiques que uneixen els ossos i una de les seves funcions principals és facilitar els moviments mecànics a més de proporcionar-nos elasticitat i plasticitat. Amb el pas dels anys i a causa de l’activitat diària, les articulacions es desgasten, i això pot acabar limitant moviments i repercutint finalment en la qualitat de vida.

El problema principal és que generalment no donem gaire importància a les articulacions fins que no ens comencen a donar problemes. Per això és imprescindible fixar-nos-hi i fer prevenció, abans que puguin començar a causar-nos molèsties.

Què podem fer per mantenir la salut articular?

Hi ha una sèrie d’aspectes imprescindibles per poder mantenir les articulacions en forma i saludables.

  • Fer exercici suau: Molta gent es resisteix a fer exercici per por del dolor articular, però no pensen que el sedentarisme, la inactivitat i fins i tot fer exercici inadequat pot acabar empitjorant la situació. Per això, fomentar la mobilització és molt important per millorar la rigidesa articular. De totes maneres, és important recordar que les articulacions no s’han de forçar i que l’exercici que fem no hauria de causar o produir dolor, ja que això podria indicar que no el fem bé.
  • Fer una alimentació adequada: una alimentació sense tòxics i rica en vitamines (com la vitamina A, C i D), minerals (com el calci), molt alta en vegetals, amb greixos saludables i proteïna de qualitat és imprescindible per a unes articulacions saludables. Això també ajuda a mantenir un pes adequat, un altre aspecte imprescindible perquè les articulacions no pateixin més del compte.
  • Evitar els tòxics com el tabac i l’alcohol: els tòxics també tenen una gran influència sobre la salut articular; de fet, el tabac en particular es considera factor de risc en algunes malalties que tenen relació amb les articulacions, com l’artritis reumatoide. Per tant, deixar de consumir aquest tipus de productes és una bona aposta per millorar la salut de les articulacions.
  • Complementació i ajudes externes: no cal tenir cap patologia associada al dolor articular per començar a prendre alguna ajuda externa o complement. Ja que, fins i tot sent una persona saludable i activa, sempre hi ha la possibilitat d’acabar patint algun tipus de dolor associat a l’edat. Així doncs, val més fer prevenció. Necessitem cuidar i vigilar les articulacions. La cúrcuma, el col·lagen, l’àcid hialurònic, l’omega-3, el magnesi… Tots són complements que poden ajudar a millorar i a mantenir la salut articular

A Cien por Cien Natural, tenen productes molt interessants si volem mantenir en forma les articulacions. N’hi ha dos que resulten especialment adequats, el CondroArtil® amb col·lagen UC-II® i CurcuFit®.

CondroArtil® amb col·lagen UC-II®  és ric en col·lagen tipus II no desnaturalitzat, sota la patent UC-II®, una manera d’oferir col·lagen en la qual la conservació de la seva estructura i configuració natural és fonamental per aportar un suport directe a la salut articular. Té un mecanisme d’acció únic, que permet obtenir beneficis amb una dosi petita en una sola presa al dia, cosa que fa que sigui un producte molt còmode i fàcil de prendre, a diferència dels col·làgens hidrolitzats en pols, ja que se n’ha de consumir força quantitat.

D’altra banda, Curcufit® és un complement alimentós a base de cúrcuma, un rizoma amb una base científica que defensa les seves propietats antiinflamatòries i útils per tractar diferents malalties, entre d’altres, de salut òssia i articular. El problema de la cúrcuma és que és poc biodisponible, la qual cosa vol dir que s’absorbeix en poca quantitat a l’intestí i no és capaç de distribuir-se a través de la sang cap als diferents teixits. Per aquesta raó, per aprofitar tots els beneficis que té, cal consumir cúrcuma biodisponible. En concret, CurcuFit®, amb un extracte estandarditzat de cúrcuma (Meriva®) d’alta qualitat, tolerabilitat i seguretat, es formula amb la tecnologia Fitosoma®, que facilita el transport i garanteix l’absorció dels curcuminoides.

També són interessants altres productes com BoswelliaSelect®, una opció útil com a suport per gestionar el dolor articular, i Aceite de Krill NKO®, ja que és important incloure una bona dosi d’àcids grassos omega-3 de qualitat per mantenir sanes les articulacions i fer baixar la inflamació. Un aspecte interessant d’aquest oli és que els omega-3 de cadena llarga estan units a fosfolípids i, per això, s’absorbeixen millor que les fonts d’omega-3 en forma de triglicèrids. Un cop més, un reflex de la importància que té la biodisponibilitat i la qualitat dels ingredients a l’hora de triar un suplement alimentós, no només per cuidar les articulacions.