Ens acostem a l’època de refredats: la malaltia més comuna que afecta l’ésser humà i que pot afectar tota la població, des d’infants fins a gent gran. Els refredats provoquen símptomes molestos no greus, encara que poden complicar-se i derivar en bronquitis, sinusitis o faringoamigdalitis, entre d’altres.

Com tractem els refredats?

Avui dia, no tenim una teràpia antiviral específica ni una vacuna eficaç per tractar aquesta patologia. Per això, el més habitual és recórrer a analgèsics, antihistamínics i descongestionants per intentar alleujar els símptomes. Així que tractar els refredats procurant respectar les mesures higièniques i dietètiques necessàries i mantenint fort el sistema immunitari seria el més adequat.

Tractar els refredats amb plantes

Hi ha una sèrie de plantes que poden ajudar a millorar la resposta del sistema immunitari i s’han mostrat eficaces per tractar i prevenir les grips i refredats. Comunament, quan pensem en plantes “curatives” i ens puguin ajudar, la primera que ens ve al cap és l’equinàcia, però és l’única alternativa?

L’equinàcia és una planta meravellosa, però no per això hem de menystenir-ne altres igual de poderoses que han demostrat que tenen eficàcia clínica a l’hora de disminuir la incidència dels refredats, la seva aparició i l’alleujament dels símptomes.

Andrographis i eleuterococ

El Andrographis és una planta herbàcia que creix a l’Índia i Sri Lanka i es fa servir molt en la tradició aiurveda per les seves propietats. Contribueix a la resistència general de l’organisme, és útil per tractar infeccions del tracte respiratori, augmenta la resistència fisiològica en cas de condicions ambientals severes, és antiinflamatori, immunoestimulant, antial·lèrgic, antimicrobià i suavitza problemes respiratoris, com la tos o el malestar de gola de manera natural.

Per altra banda, l’eleuterococ, més conegut com a ginseng siberià, és una planta adaptògena que creix a les muntanyes del nord-est asiàtic i és molt apreciada en la medicina tradicional de Sibèria. Dona suport a capacitats físiques en cas d’esgotament o cansament, ja que afavoreix la funció mental, millora les defenses de l’organisme, actua com a antioxidant, protegeix contra l’estrès i proporciona un alleujament a la gola i al tracte respiratori superior.

​​​I si les combinem?

De vegades les sinergies poden donar resultats encara més prometedors que els que tindria una planta per si sola.

En aquest cas concret i després de diversos estudis, es va observar que la suma d’aquestes dues plantes tenia un potencial elevadíssim, ja que aconseguia disminuir de manera significativa els símptomes del refredat i en reduïa també molt eficaçment la incidència. Aquesta combinació es coneix com a Kan Jang Plus.

Per si no fos prou, aquesta unió ha demostrat ser encara més eficaç que l’equinàcia a l’hora de prevenir l’aparició dels refredats, reduir-ne els símptomes i permetre una recuperació més ràpida. Fins i tot s’ha vist que és igual d’eficaç que alguns antivirals a l’hora de recuperar-se i reduir els símptomes i complicacions posteriors.

Actualment, al mercat podem trobar un complement alimentós que conté aquesta fórmula exclusiva anomenada Kan Jang Plus: el Resiliens®Cold. Porta un extracte estandarditzat de les fulles d’Andrographis paniculata i un extracte estandarditzat d’arrel d’Eleutherococcus senticosus, juntament amb vitamina C i zinc, que contribueixen al funcionament normal del sistema immunitari. Aquesta fórmula té acció sinèrgica per reforçar l’organisme davant de condicions ambientals severes i dona suport al mecanisme natural de defensa, especialment en el tracte respiratori superior.

Aquest hivern, combatem els refredats de forma totalment natural.