trastorns son-730

Un dèficit de vitamines del grup B, per exemple, podria ser degut a diverses causes, com el consum d’anticonceptius orals, un estrès continuat o una dieta refinada. A més, cal tenir en compte que tots els processos del cos estan interrelacionats i un dèficit d’una vitamina pot comportar un dèficit d’alguna altra substància. Seguint amb l’exemple, un dèficit de vitamines del grup B pot desembocar, entre d’altres, en un dèficit de coenzim Q10, un compost liposoluble que genera el cos de manera natural amb propietats antioxidants, energètiques i antiinflamatòries i que és necessari per a la formació d’ATP (energia) i la salut del cor.

coenzima-q10El coenzim Q10, també conegut com a ubiquinona, és present en totes les cèl·lules del cos i és indispensable perquè puguin obtenir energia. D’aquesta manera, quan en tenim nivells baixos el més probable és que ens sentim cansats i sense energia. Això pot ser degut a una falta de vitamines del grup B (sobretot B2, B3, B6, B9 i B12), però també a altres causes com el consum d’estatines, pastilles per baixar el colesterol, malalties cròniques, l’augment de radicals lliures o tòxics ambientals per una activitat física important, o per l’edat, ja que a partir dels trenta-quaranta anys la producció d’aquest coenzim és menor.

Així doncs, l’alimentació i hàbits de vida saludables són clau a l’hora d’ajudar a mantenir un estat de salut òptim. Sovint, però, el caos del dia a dia no juga a favor nostre: horaris que fan anar de bòlit, estrès a la feina, poques hores de son, menjar amb presses… En aquests casos va bé saber que, en moments necessaris, tenim ajudes extres que ens aportaran un plus de vitalitat.

 

macaEl Granero Integral, empresa que ofereix productes ecològics i complements d’alta qualitat, va llançar l’any 2015 una nova gamma de superaliments i complements molt àmplia i completa per aportar a l’organisme el que necessita en cada moment. Ara us preguntareu, i què tenen de diferent els seus superaliments bio? Doncs, les barreges. El Granero Integral ha apostat per agrupar diferents superaliments per crear productes específics per a situacions concretes: Antiox, Belleza, Deporte, Immunox, Detox o Verde, molt ric en clorofil·la. L’Antiox, per exemple, conté rosa mosqueta, atzerola i maqui, tres ingredients molt rics en vitamina C que ens ajuden a disminuir l’estrès oxidatiu. Són barreges molt ben pensades perquè tinguin l’efecte desitjat. A part, també disposa de superaliments bio monoproducte com la maca o kale entre d’altres. Al seu web podeu trobar articles i receptes per poder fer servir tots aquests productes a la cuina.

D’altra banda, el Granero Integral també disposa de tot tipus de complements naturals per ajudar en moments de possible dèficit de certes substàncies i millorar el funcionament de l’organisme, com, per exemple, l’omega-3, probiòtics o coenzim Q10.

 

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites