De vegades passa que, quan marxem de vacances, resulta difícil mantenir els bons hàbits. Els horaris es tornen més flexibles, no cuinem a casa i no sabem on comprar ni tampoc aconseguim tan fàcilment els aliments que solem menjar normalment.

Afortunadament, amb un mínim de previsió és possible cuidar l’alimentació. La clau: endur-se alguns bàsics de casa i combinar-los amb aliments frescos. A continuació, us proposem cinc exemples saludables que podeu tenir en compte durant les vacances.

5 conserves saludables per anar de vacances

5 conserves saludables que fan més fàcils les vacances

1-Llegums cuits de pot

Són un gran recurs quan la tarda s’ha estirat i no hem tingut temps de preparar el sopar. Salteu algunes hortalisses de temporada amb un bon oli d’oliva verge i, cap al final de la cocció, afegiu-hi els llegums perquè s’impregnin els sabors. Sal, pebre i –vet aquí– tots a la taula!

2-Olives

També salvadores, sobretot per fer temps quan el menjar es fa esperar. Picar olives és una opció excel·lent, ja que són un gran aliment probiòtic i una font de greix saludable que ajuda a saciar. A més, donen vida a qualsevol amanida i, en general, agraden a grans i petits.

3-Peix blau petit

Una altra de les conserves més interessants per endur-se de vacances. Els pots de peix són una manera fàcil de satisfer la quota d’omega-3. Pot ser verat, sardines o bonítol del nord; sempre millor en pot de vidre, per evitar els tòxics de les llaunes.

4-Tomàquet triturat

Per al dia que toca pasta, un bon tomàquet triturat permet elaborar una salsa amb hortalisses o, per què no, una samfaina estiuenca que podem acompanyar amb un ou a la planxa; o amb un parell.

5-Hummus

No hi ha res més versàtil. Són l’acompanyament perfecte en qualsevol dels àpats: per acompanyar una torrada al matí o unes verdures al migdia o a la nit. I, per descomptat, són l’snack perfecte juntament amb uns bastonets de pastanaga o api a qualsevol hora. A més, és una manera molt senzilla d’incorporar vegetals.

La Piara té quatre varietats d’hummus, totes elaborades amb ingredients de màxima qualitat i sense conservants. El clàssic de cigrons, que és una font excel·lent de proteïna vegetal i que no falla mai; l’hummus de carxofa i olives negres, que, a més d’un sabor deliciós, és una manera fantàstica de prendre verdures a qualsevol hora del dia; el d’albergínies i tahina, que és molt cremós i que té una combinació d’ingredients deliciosa que no deixa indiferent; i l’hummus de curri, exòtic i alhora molt saludable.

Tots seran els nostres aliats per mantenir bons hàbits d’alimentació en aquestes vacances. No porten gluten ni lactis i són 100% vegans.

Triar productes de qualitat

És molt important fer una selecció que tingui en compte aspectes com, per exemple, la quantitat d’additius de la conserva, el tipus de greixos que porta o si té sucres afegits. Per a això, és absolutament indispensable mirar les etiquetes. Entre els ingredients hauríem de trobar el que busquem i no una infinitat de noms o codis que no sabem què volen dir.

Gràcies al seu mètode de conservació Ducha María –sistema semblant al tradicional bany maria–, els hummus de La Piara no necessiten conservants per no fer-se malbé. Això permet aconseguir un producte 100% natural, elaborat a partir d’aliments frescos, com fet a casa.