Menjar cigrons és molt interessant, ja que tenen una densitat nutricional enorme; és a dir, hi ha una gran quantitat de vitamines i minerals per caloria. A més, són bons per prevenir certes malalties cardiovasculars i metabòliques, ja que contenen fibra fermentable i antioxidants.

hummus

Estructuralment, els cigrons tenen tots els aminoàcids essencials, cosa que els converteix en grans representants de la proteïna vegetal. A més, com que són molt rics en certs tipus de fibra fermentable, afavoreixen el trànsit intestinal i són un aliment probiòtic –alimenten la microbiota intestinal.

No obstant això, moltes persones deixen de prendre cigrons per les incomoditats digestives que els provoquen. És molt comú, després de menjar-ne, trobar-se ple de gasos i amb distensió abdominal. Això principalment passa perquè contenen FODMAP, un tipus de carbohidrat que molta gent té problemes per pair.

Per no perdre els avantatges dels cigrons, hummus!

Una opció per fer-los més digestius i evitar les molèsties postprandials és fer un tractament especial que consisteix, bàsicament, a remullar-los de 8 a 12 hores (o tota la nit), llençar l’aigua, cuinar-los amb alga kombu i una fulla de llorer i, finalment, servir-los amb un bon raig de vinagre sense pasteuritzar, que aporta enzims que n’afavoriran la digestió.

Una altra opció per millorar la digestió dels cigrons és prendre’ls en forma d’hummus, ja que la trituració del llegum facilita que entri en contacte amb els enzims digestius. A més d’evitar molèsties intestinals, la presència d’altres ingredients –com el sèsam, l’all o la llimona– el fan encara més interessant des del punt de vista nutricional. A més, és un format que és molt versàtil, ja que pot acompanyar un plat de verdures o unes torrades al matí.

L’hummus és una recepta relativament simple, però, si no es tenen els ingredients, una bona processadora d’aliments o temps per preparar-lo, es pot aconseguir ja elaborat. L’important és que sigui de bona qualitat.

Es pot comprar, però de qualitat

Un requisit fonamental a l’hora de comprar un producte alimentari és que no contingui additius innecessaris que s’afegeixen per allargar la vida del producte i que desnaturalitzen l’aliment i fins i tot el tornen nociu per a la salut. Quan mirem etiquetes és important comprovar que no hi ha ingredients d’aquest tipus.

La Piara ha llançat al mercat un hummus de producció ecològica i sense additius. A La Piara envasen les seves receptes hermèticament i les passen per la seva Ducha María®, un sistema similar al bany maria tradicional que permet que els productes es conservin durant molt de temps sense necessitat d’additius i amb les màximes garanties organolèptiques i nutricionals. Això es tradueix en un producte saludable, deliciós i respectuós amb el medi ambient. Com fet a casa.

La Piara ofereix dues delicioses versions d’hummus: la recepta clàssica i una opció sorprenent i original amb curri, una barreja d’espècies d’origen indi amb propietats digestives i antiinflamatòries molt interessants i de sabor exquisit.

A diferència d’altres hummus que podem trobar a la nevera del supermercat amb molts additius, els de La Piara es conserven a temperatura ambient gràcies a aquest sistema de conservació. L’hummus de La Piara és, sens dubte, una manera sana, pràctica i digestiva de prendre cigrons, un superaliment de cap a peus.