Potser encara no us heu atrevit a fer el pas o potser ja l’heu fet i heu vist que els cabells, en lloc de millorar, sembla que empitjoren cada vegada que feu servir algun producte natural. No perdeu els nervis, és normal. Hi ha un període de transició que cal passar perquè els cabells s’hi habituïn i recuperin salut i volum.

Quan fa molts anys que ens “maltractem”, els canvis no són immediats. Les silicones, els parabens, els sulfats, alguns emulsionants i agents escumants o els additius químics al principi poden tenir efectes molt vistosos i deixar els cabells amb volum i brillants, però a la llarga poden acabar passant factura i fer que cada vegada brillin menys, es ressequin, s’irritin o caiguin, entre altres problemes. Per això, fer servir un xampú de qualitat és la millor decisió, tant per a la salut capil·lar com per al medi ambient.

Què entenem per xampú ecològic?

És el que es formula a partir d’ingredients naturals i que no té silicones, sulfats, parabens, perfums ni altres agents químics. A més, no té ingredients modificats genèticament ni tractats amb productes químics que puguin fer-nos mal a nosaltres o al medi ambient.

Per saber diferenciar un xampú ecològic d’un de convencional, cal mirar bé l’etiqueta i conèixer els certificats ecològics. Aquests segells garanteixen que els productes porten el percentatge d’ingredients ecològics necessaris i que compleixen la normativa de manera adequada.

5 raons per fer servir un xampú natural

1-Contenen ingredients que nodreixen i respecten els cabells

Els xampús amb extractes naturals són molt més respectuosos amb la salut capil·lar i proporcionen uns cabells més sans i brillants. En canvi, els ingredients dels xampús convencionals ressequen els cabells i alteren les glàndules sebàcies naturals del cuir cabellut. Els primers es preparen a partir d’ingredients de la naturalesa (com l’oli de coco, àloe, oli d’ametlles, oli d’argània…) i són respectuosos tant per al cos com per als cabells.

2-Són millors per al medi ambient

El xampú pot tenir un gran impacte mediambiental, tant pels components que porta com per la quantitat de plàstic que genera. D’una banda, cada vegada que fem servir xampú o sabó convencional, els residus que deixem acaben arribant al mar. En canvi, amb un xampú ecològic també podem reduir l’ús de plàstic (per això és important comprovar que la marca tingui envasos biodegradables i ingredients respectuosos) i evitar que això acabi contaminant el planeta i intoxicant els animals.

3-Els xampús convencionals irriten els cabells

Els xampús convencionals porten ingredients que poden ressecar o irritar els cabells. Solen anar plens de químics, perfums artificials, conservants, silicones, polímers sintètics…

A més, aquestes substàncies poden penetrar en el torrent sanguini o fer que els cabells s’embrutin molt abans i necessitem rentar-los més sovint, cosa que els afebleix encara més.

4-No és tan car com sembla

Molta gent creu que els xampús ecològics són molt més cars, però això no és així, ja que, a més de tots els beneficis que ens ofereixen a llarg termini, no necessitarem rentar-nos els cabells tan sovint, ja que no se’ns embrutaran tant, i en farem servir menys quantitat que amb un producte convencional.

5-Són cruelty-free i ètics:

Com a consumidors hem de tenir en compte que cada producte que comprem té un gran impacte en el medi ambient. El segell Waste Free Products certifica que els productes s’elaboren sense fer mal a cap animal i que s’apliquen mitjans ètics en la producció.

Urtekram té una gamma de productes amb productes capil·lars (xampús i condicionadors), gels de bany, sabó i cremes de mans que compleixen tots els requisits esmentats. Els seus productes estan certificats per l’Ecocert Cosmos Organic i la Vegan Society i contenen productes 99-100% naturals, amb fórmules biodegradables, un embalatge fet a partir de residus de canya de sucre i una producció d’energia renovable.