Fotos: Becky Lawton

Fotos: Becky Lawton

Hola, família Etselquemenges! Sóc molt feliç d’incorporar-me a aquesta casa i de la confiança que heu dipositat en mi. Desitjo que us agradin les meves propostes, que tan bé sap fotografiar la Becky Lawton.

Setembre és potser el meu mes preferit: la temperatura és ideal, hi ha menys gent per tot arreu i es percep un canvi en l’ambient. Encara que el calendari ens digui que el 21 comença la tardor, m’agrada pensar en una cinquena estació com la que tindríem segons la visió dels cinc elements: tardor, hivern, primavera, estiu i… la fi de l’estiu, que és ara.

A la natura també hi ha aliments que ens ofereixen alguna cosa diferent. És temps de figues! I també de raïm i de pera llimonera, que m’encanta. Tot i que jo he triat figues per a aquesta recepta, podeu fer servir la fruita que vulgueu.

És molt senzill de preparar, molt nutritiu, saciant, deliciós i, a més, es prepara la nit abans! És a dir, que ja no hi ha excuses de manca de temps per no esmorzar sa.

Si feu el suc amb llimona en dejú –que jo aconsello, si no en teniu problemes amb la llimona–, el prengueu com feu sempre i, després, si teniu gana feu aquest esmorzar, que aporta hidratació, carbohidrats d’índex glucèmic baix, una mica de proteïna, una mica d’omega-3, fibra, enzims, vitamines i minerals. I no té gluten. Més complet impossible.

Amb aquesta base, podeu fer els canvis que vulgueu: fruita i llavors o fruita seca diferent.

A més, si teniu problemes de restrenyiment, aquest esmorzar us serà de gran ajuda: les figues aporten calci, magnesi, potassi i fibra. Les llavors de xia aporten una mica d’omega-3, i fibra soluble, ideal per quan hi ha restrenyiment i ansietat, ja que tenen efecte saciant. La proteïna de cànem ajuda a cuidar la musculatura, i també en cas d’ansietat pel menjar.

Aquí teniu la recepta!

730_ets

Fotos: Becky Lawton

La recepta

Per a 1 ració necessitem:

  • 6-7 cullerades de flocs de mill, de fajol o de quinoa
  • 2/3 de got de llet vegetal (la que més us agradi)
  • 1 cullerada de llavors de xia
  • 1 cullerada rasa de proteïna de cànem
  • 1 cullerada de xarop d’auró, sucre de coco o algun endolcidor similar
  • 1 polsim de sal marina o de l’Himàlaia
  • 2-3 figues

Preparació

  1. Peleu les figues i trossegeu-les. Si són orgàniques i us agraden amb pell, cap problema!
  2. Fiqueu els flocs de mill (o els que siguin) en un pot i afegiu-hi les llavors de xia, la proteïna de cànem i la sal. Barregeu-ho bé.
  3. Afegiu-hi la cullerada de xarop i les figues trossejades, torneu a barrejar-ho tot i tapeu-ho.
  4. Deixeu-ho a la nevera durant tota la nit.
  5. L’endemà obriu el pot… i a esmorzar! (És recomanable deixar que agafi una mica de temperatura abans de menjar-ho.)

Adriana Ortemberg
Adriana Ortemberg

Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

    @adriana_ortemberg
banner