Ingredients batut verd alcalinitzant

El batut verd d’avui té un protagonista: el coriandre

El meu propòsit amb aquesta secció d’esmorzars i batuts és donar a conèixer la gran varietat de fulles, combinacions, superaliments i altres ingredients que tenim, perquè tingueu un gran ventall de possibilitats i, d’aquesta manera, pugueu experimentar-hi, sense caure en l’avorriment ni en l’error.

El coriandre és una herba aromàtica coneguda per ser un digestiu excel·lent i per regular els nivells de glucosa en sang. Així, en aquest batut, combinat al costat de la canyella (i ometent el dàtil), afavoreix que els sucres continguts en la fruita s’absorbeixin més lentament i hi hagi equilibri de la glucosa en sang.

També és conegut per reduir la inflamació, especialment en les articulacions, cosa que el converteix en un bon aliat per a afeccions inflamatòries com l’artritis reumatoide.

És també un diürètic excel·lent, per la qual cosa ajuda en l’eliminació de toxines i a reduir la retenció de líquids. En aquest cas és especialment útil pres d’aquesta manera, acompanyat de molt líquid.

Una altra de les grans propietats del coriandre −i potser la meva favorita−, a més de tractar-se d’una font excel·lent de ferro, és que és un magnífic quelant, cosa que vol dir que té la capacitat d’atrapar metalls tòxics que, poc o molt, tenim tots al cos (a causa de les diferents formes de contaminació). Estan acumulats en dipòsits grassos o pedres de calci en diferents teixits de l’organisme, sense que el cos els pugui eliminar per si mateix. De fet, segons diferents estudis realitzats, se sap que el coriandre és especialment efectiu en l’eliminació del mercuri que circula pel nostre sistema nerviós. També ajuda a eliminar l’alumini i el plom.

Un altre aliment que ajuda a l’eliminació d’aquests metalls és l’alga Chlorella, així que podries afegir-l’hi si desitges intensificar aquest efecte d’arrossegament de metalls pesants.

Batut verd alcalinitzant

La recepta

  • Quantitat: 500 ml
  • Temps: 10 minuts

Ingredients batut:

  • Unes fulles d’espinacs
  • Un manat de coriandre
  • Dos o tres branques d’api
  • 3 peres
  • 250 ml de llet vegetal
  • Una mica de canyella
  • 1 dàtil (opcional, només si vols afegir-hi un toc més dolç)

Toppings:

  • Fulles de coriandre
  • Cruixent de fajol
  • Nabius negres
  • Mitja magrana

Preparació:

  1. Posa a la batedora la llet vegetal, la canyella, les peres trossejades (amb llavors o sense) i, finalment, les fulles verdes. Si segueixes aquest ordre, la trituració és més fàcil, ja que afegint primer el líquid i després les coses més toves millora el funcionament de les fulles de la batedora. Triturar fins a obtenir un batut cremós.
  1. Posa guarniments al gust. En aquest cas, fruita de baix índex glucèmic, fulles de coriandre (només per a grans amants d’aquesta herba aromàtica) i els cruixents de fajol, per fer-lo més semblant a un esmorzar i també per afegir-hi proteïnes i que el batut resulti més saciant.

Elka Mocker
Elka Mocker

Health coach nutricional.
Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

    @ama.come.vive.brilla
banner