Crema d'ametlles i cireresM’encanten les cireres! Delicioses quan són madures i amb un color increïble carregat de pigments antioxidants… És evident que l’esmorzar del mes havia de portar cireres tant sí com no: ara són al punt àlgid!

A més Becky Lawton, l’autora d’aquestes fotos tan precioses acabava de venir del Japó, inspiradíssima per la quantitat de cirerers en flor que havia vist i fotografiat. Ens van encantar tant aquestes imatges que vam triar-ne una per posar com a fons… Natura pura!

Quan floreixen els cirerers, els japonesos celebren el Hanami, una antiga tradició que consisteix a observar i admirar la bellesa de la floració. Com que les flors només duren molt poc temps als arbres (una setmana o dues), el Hanami també convida a reflexionar sobre com d’efímera i passatgera és la vida i la importància d’apreciar-la i gaudir-la al màxim. Les flors en aquest temps tan curt són presents en objectes, pintures, roba, origamis, però també en gastronomia: infusions, xocolates, licors, etc.

Als nostres mercats no ens arriben les flors, però sí els fruits, que tindrem presents un parell de mesos, com a mínim.

Així doncs, parlem del nostre esmorzar, saciant, colorit, nutritiu, deliciós…: una crema d’ametlles i plàtan amb cireres, nabius i menta. Ric en calci, potassi i antioxidants. Si ets esportista, aquest és un plat que et recomano per recuperar-te, i si ets “de gimnàs”, també!

Així mateix pots convertir aquest plat en aliment per als teus bacteris si, un cop feta la crema, hi afegeixes probiòtics i els deixes fermentar una nit en un lloc tebi.

He fet servir ametlla en gra petit, però es pot fer servir sencera.

Ingredients crema d'ametlles i cireres

La recepta

  • 100 g d’ametlla
  • 100 ml d’aigua + mig got
  • 1 plàtan
  • 4 cireres
  • Un grapat de nabius
  • Unes fulles de menta
  1. Deixeu en remull unes hores les ametlles (per esmorzar es poden deixar en remull la nit abans).
  2. Al matí coleu i tritureu amb els 100 ml d’aigua.
  3. Poseu dues cullerades de la pasta resultant al got de la batedora, afegiu-hi el plàtan i el mig got d’aigua restant. Bateu fins a tenir una crema. Segons la mida del plàtan, poseu-hi menys aigua perquè quedi més cremós.
  4. Poseu la crema en un bol i afegiu-hi les cireres trossejades, els nabius i les fulles de menta.
  5. La resta de pasta d’ametlles (el que sobri del pas 2 i 3) es pot conservar uns dies a la nevera i es pot fer servir per a altres elaboracions.
Adriana Ortemberg

Adriana Ortemberg

Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana