Són quarts de dotze i, tot i que heu esmorzat, us menjaríeu un camió. Ja, ho sé, i això passa perquè possiblement no heu menjat aliments de gran densitat nutricional com els que proposo amb aquest esmorzar. Un esmorzar que, a més, és ideal per a dietes baixes en carbohidrats en què la proteïna (els ous i el pernil) i els greixos de qualitat (sobrassada i formatge), són els grans protagonistes dels nostres plats.

Abans de posar-vos a fer la recepta, apunteu el següent: la qualitat de la matèria primera és el més important. Trieu ous ecològics de dígit 0 i la resta de processats amb bons (i pocs) ingredients.

I ara sí, vegem la recepta.

Gofres acompanyades d’ous de guatlla i pernil ibèric

La recepta: Gofres de formatge cheddar i sobrassada

Per a dos gofres

Ingredients

  • 1 ou
  • 30 g de formatge cheddar ratllat
  • 15 g de sobrassada
  • 4 ous de guatlla
  • 3 talls de pernil ibèric
  • Pebre al gust

Elaboració:

  1. Bateu l’ou amb la sobrassada i 25 grams de formatge.
  2. Escalfeu la gofrera i, quan ja estigui a màxima temperatura, afegiu 5 grams de formatge a la base de cada gofra i tot seguit aboqueu la mescla.
  3. Quan s’hagin daurat, retireu les gofres i reserveu-les.
  4. Escalfeu una paella greixada amb oli d’oliva verge extra i feu els ous.
  5. Afegiu pernil ibèric a les gofres, coroneu-les amb els ous i afegiu-hi pebre mòlt. Et voilà!

Lis Valera, Dietista experta en TCA, esport i alimentació low carb/keto. La pots trobar a Instagram