Granissat detox

Està bé, ho reconec… no és un esmorzar, però aquest granissat és un piscolabis refrescant i meravellós per a mig matí o mitja tarda; un caprici ideal per regalar-se o oferir durant els dies de calor, ja que gairebé no té calories però té tots els micronutrients, fitonutrients, fibra i aigua filtrada dels ingredients que porta.

I és que jo crec molt en el fet que ens fem regals com aquest; que celebrem la vida. D’això es tracta! D’estimar-nos i de cuidar-nos tant com puguem, perquè la vida l’hem de gaudir i no sotmetre’ns a restriccions impossibles, a normes rocambolesques, a judicis o a sentiments de culpa. Jo abans vaig jugar a aquest joc tan lleig de jugar que ens allunya d’aconseguir la salut que volem, ja que la salut arriba a través d’un treball global; no només d’aliments es nodreix l’ànima, sinó d’amor, de sentiments i pensaments positius, d’alegria, d’afecte, comprensió i compassió.

Mai aconseguirem una salut brillant si descuidem aquest aspecte. És impossible, perquè aquests sentiments entristits fan tant de mal com el pitjor dels ingredients.

Per mi, cada cosa que decideixo menjar, és motiu de celebració; és un acte d’amor. Res m’agrada més que gaudir d’un àpat deliciós, net, noble, que sé que em nodreix i que, a més a més, és respectuós amb mi i amb els altres, animals inclosos.

Per fer-ho només fa falta tenir recursos, i avui, per sort, ho tenim, molt més fàcil gràcies a la quantitat d’informació i inspiració que tenim a la nostra disposició, gràcies a revistes com aquesta, i gràcies al fet que cada cop hi ha més comerços que aposten pel producte ecològic i natural, que cada vegada tenim més consciència i estem més inquiets per cuidar-nos i sentir-nos realment bé.

Com deia, aquest caprici granissat no només és deliciós, si no que és totalment inofensiu. Una joia. Una meravella que, si us agrada el meló i l’alfàbrega, us encantarà gaudir mentre nodriu cèl·lules i ànima amb el millor.

Ingredients granissat detox

 

La recepta

  • Quantitat: 1 o 2 persones
  • Temps: 5 min
  • Estris: batedora

Ingredients

  • 2 o 3 rodanxes de meló (congelades a trossos i pelades)
  • 1 cogombre mitjà (amb la meitat de la pell)
  • un grapat de fulles d’alfàbrega
  • el suc d’una llima o llimona

Preparació

  1. Poseu tots els ingredients a la batedora i bateu amb l’ajuda del pistó (si en teniu) fins que la barreja es converteixi en granissat.

Si no teniu batedora amb pistó, poseu uns trossos de meló sense congelar a la base; d’aquesta manera és més fàcil de triturar. És molt probable que us calgui obrir la tapa de la batedora de tant en tant per portar la barreja cap a les aspes.

Elka Mocker
Elka Mocker

Health coach nutricional.
Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

    @ama.come.vive.brilla
banner